-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 10

Į Europos čempionato finalą pateko visos keturios Lietuvos penkiakovininkės

Ketvirtadienį Vengrijoje prasidėjusiame 2014 metų Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionate sėkmingai moterų atrankos varžybose startavo ir į finalą pateko visos keturios lietuvės.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Geriausiai kvalifikacinėse varžybose iš lietuvių sekėsi pasaulio ir olimpinei čempionei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei, kuri surinko 1016 taškų (be jojimo rungties) ir A grupėje bei bendroje įskaitoje užėmė ketvirtąją vietą.

Geriau atrankoje startavo tik prancūzei Elodie Clouvel (1041 tšk.) bei britėms Samanthai Murray (1033 tšk.) bei Katei French (1032 tšk.).

B grupėje startavusi Lina Batulevičiūtė su 992 taškais užėmė dešimtąją vietą, o bendroje įskaitoje buvo 24-ta, septynioliktąją poziciją A grupėje užėmusi Gintarė Venčkauskaitė su 976 taškais bendroje įskaitoje liko 32-a, o septyniolikta B grupėje likusi Karolina Gužauskaitė surinko 960 taškų ir į finalą pateko su 35-tu rezultatu.

Iš viso šeštadienį vyksiančiose moterų finalinėse varžybose startuos 36-os penkiakovininkės iš 46-ių startavusių atrankoje.

Iki šios Lietuvos moterims dar nepavyko laimėti Europos pirmenybių asmeninėse varžybose: 2008 metais L.Asadauskaitė iškovojo sidabrą, o 2010-aisiais – Donata Rimšaitė, kuri dabar atstovauja Rusijai, džiaugėsi bronza.

Penktadienį vyrų atrankos varžybose startuos pasaulio čempionas Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius