-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 07

Į Vilnių sugužės ateities sambo čempionai

Gruodžio 10 Vilniuje Vidaus reikalų ministerijos kultūros ir sporto rūmose bus surengtas tarptautinis sambo imtynių turnyras Pranciškui Eigminui atminti.
Sambo čempionato akimirka
Sambo čempionato akimirka / A.Pliadžio nuotr.

Jame laukiame apie 120-ies dalyvių iš iš Lietuvos, Rusijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Vokietijos, Olandijos.

 „Tai yra tradicinis turnyras, įtraukas į tarptautinį sambo varžybų kalendorių. Į jį susirenka perspektyvūs jauni sportininkai, kurie kitais metais kovos pasaulio ir Europos čempionatuose jaunimo ir jaunių grupėse,“ – pasakojo Lietuvos sambo federacijos prezidentas Edvardas Rudas.

Turnyre dalyvaus 1992-1996 metais gimęs jaunimas.

Turnyras pradėtas rengti 1988 metais tuometinio sambo federacijos vadovo P. Eigmino iniciatyva. 2006-aisiais Lietuvos sambo federacijos įkūrėjas P. Eigminas iškeliavo anapilin ir nuo 2007-ųjų varžybos yra vadinamos atminties taurės turnyro.

„Mūsų jauni sportininkai jame įgauna patirties, kovodami su užsieniečiais. Toli pavyzdžių tam ieškoti nereikia. Prieš porą metų Santa Pakenytė buvo šio turnyro nugalėtoja, šiemet ji – pasaulio čempionato prizininkė, – pasakojo LSF vadovas.

Jau dabar esamų pasaulio jaunimo pirmenybių prizininkų P. Eigmino atminimo turnyre bus pakankamai nemažai. V. Rudas iš tokių lietuvių tikisi daugiausiai. Jis minėjo rokiškietę Viliją Guzaitę,  Medą Blažaitytę iš Jurbarko, Tomą Jakomą iš Telšių.

„Tikiuosi, kad gerai pasirodys ir vilnietis Andrius Bondarevas. Tai yra jaunimo varžybos ir aš manau, kad mes tikrai išgirsime ir  naujų pavardžių,“ – sakė E. Rudas.

Iš pažiūros labai vyriškame sambo imtynių sporte, Lietuvos moterys pastaruoju metu pasiekimais vyrus lenkia.

Nors iš vyrų šiemet labai daug tikėjomės, gal net, kad pasaulio čempioną turėsime, bet teko tenkintis viena bronza

„Nors iš vyrų šiemet labai daug tikėjomės, gal net, kad pasaulio čempioną turėsime, bet teko tenkintis viena bronza.  O moterys pasaulio čempionate iškovojo du bronzos medalius,“ – gyrė federacijos vadovas dailiosios lyties imtynininkes.

Aukšto lygio turnyras vyks nedidelėje VRM sporto rūmų salėje. Tačiau anot E. Rudo, sąlygos sambistams namais tapusiuose VRM rūmuose rengti varžybas tikrai nėra blogos.

„Mes vietą pasirinkome neatsitiktinai. Mes juk ten ir sportuojam.  Yra ten ir didelė salė ir mažesnė. Yra ir treniruočių salė, kur apšilimą galim padaryt. Mūsų šios varžybos tikrai tenai sutilps. Aišku būtų geriau rengti didesnėje salėje, bet yra, kaip yra. Viską juk limituoja finansai,“ – kalbėjo LSF prezidentas.

Pranciškus Eigminas

Pranciškus Eigminas (1936-2006) – sporto meistras, įkūręs Lietuvos sambo federaciją. Per sportininko karjerą iškovojęs 8 Lietuvos sambo pussunkio bei sunkaus svorio čempiono titulus, taip pat tapęs ir Lietuvos laisvųjų imtynių čempionu.

Nuo 1967-ųjų P. Eigminas buvo Lietuvos sambo imtynių federacijos (dabar – Lietuvos sambo federacija) prezidentu, 1999 m. tapo Lietuvos neolimpinio komiteto (LNOK) prezidentu, net keturias kadencijas buvo FIAS generaliniu sekretoriumi, 1991-2004 m. – Europos sambo federacijos (ESF) viceprezidentu, generaliniu sekretoriumi. P. Eigminas netoli Vilniaus, Širvintų r., įkūrė įspūdingą sambo raidos muziejų. Kuris 2011 metais perkeltas į Rokiškio krašto muziejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius