-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 14

Ieva Serapinaitė laimėjo auksą pasaulio taurės etape

Ieva Serapinaitė iškovojo aukso medalį pasaulio šiuolaikinės penkiakovės trečiajame etape.
Ieva Serapinaitė
Ieva Serapinaitė / UIPM nuotr.

„Labai džiaugiuosi. Bet, prisipažinsiu, giliai viduje tikėjau, kad galiu laimėti. Žinojau, kad galiu atsistoti ant prizininkų pakylos. Tasai stebuklingas jausmas – ramybė – man leido tikėti savimi“, – sakė auksą laimėjusi lietuvė.

Albenoje (Bulgarijoje) vykusių varžybų finale fechtavimo rungtyje lietuvė surinko 245 taškus, jojimo rungtyje viską atliko be klaidų (300 taškų), plaukimo rungtyje pademonstravo antrą rezultatą (2:12.16, 286 taškai), kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje buvo dešimta (12:09.50, 571 taškas). Iš viso I.Serapinaitės sąskaitoje finale – 1402 taškai.

Sidabrą iškovojo čekė Veronika Novotna (1394 taškai), trečia buvo turkė Ilke Ozyuksel (1385 taškai).

„Tikėjau, jei padarysiu tai, ką galiu, tikrai laimėsiu varžybas, – po apdovanojimų ceremonijos sakė I.Serapinaitė. – Sėkmė finale mane lydėjo jau nuo fechtavimo rungties, kurioje surinkau daugiausiai taškų. Pasakiau sau „Pavyko fechtavime, tai dabar reikia gerai suplaukti, gerai sujoti“. Bet į viską žvelgiau labai ramiai. Jojime klaidų nepadariau, kombinuotoje rungtyje visą dėmesį skyriau šaudymui, ne bėgimui. Bėgti reikėjo lauke, o šaudyti – palapinėje. Supratome, kad šviesos skirtumas daro savo įtaką – daugeliui sportininkių sunkiai sekėsi šaudyti. Susikoncentravau ir pavyko nepadaryti daug klaidų.“

UIPM nuotr./Ieva Serapinaitė
UIPM nuotr./Ieva Serapinaitė

Priminsime, kad antrajame pasaulio taurės etape I.Serapinaitė užėmė ketvirtą vietą. Sportininkės treneris Lukas Kontrimavičius tikino, kad stabilūs rezultatai varžybose tikrai džiugina.

„Pasitikėjimas savimi – tai veda Ievą į priekį gerų rezultatų link“, – nė kiek neabejojo treneris.

Pati sportininkė, paklausta, kada atsirado tasai pasitikėjimas savimi, prisiminė emocijas, kurios pernai lydėjo Europos čempionate, kuriame lietuvė tapo čempione.

„Atvirai? Prieš Europos čempionatą netikėjau, kad galiu konkuruoti su kitomis. Tačiau laimėjimas viską pakeitė. Dabar visada sau sakau, jog galiu kovoti su bet kuria sportininke, – sakė I.Serapinaitė. – Galbūt, šįkart taip drąsiai ir negalvojau apie aukso medalį, bet žinojau, kad turiu išlikti trejetuke. Žinojau, kad lengvai nepasiduosiu, kas benutiktų. Supratau, kad treniruotėse dėl to ir stengiesi, kad varžybose parodytumei rezultatą, čia nėra vieta ir laikas pasiduoti. Aš sunkiai treniruojuosi tam, kad varžybose išsaugočiau savo pranašumą, kad pakentėčiau. Šįkart pavyko.“

Pasaulio taurės trečiajame etape dalyvavo ir Elzbieta Adomaitytė, kuri, deja, į finalą nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius