Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 21

Ignalinoje įvyks pirmasis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis

Vasario pirmąjį savaitgalį, likus kelioms dienoms iki Sočio žiemos olimpinių žaidynių, Ignalinoje įvyks grandiozinis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis. Tai bus pirmasis tokio pobūdžio žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje. Festivalio lankytojai galės padedami profesionalių instruktorių išbandyti savo jėgas tokiose sporto šakose kaip biatlonas, kalnų ir lygumų slidinėjimas, greitasis čiuožimas, akmenslydis, ledo ritulys ir t. t.
Tomas Kaukėnas
Tomas Kaukėnas

Taip pat didžiausiame Lietuvoje Ignalinos žiemos sporto centre vyksiančiame festivalyje, kartu su partneriais organizuojamame Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), bus galima stebėti profesionalių sportininkų pasirodymus, sudalyvauti žiemos atrakcionuose ir įvairiuose konkursuose – nuo slydimo viena slide iki įspūdingiausio sniego senio statymo.

Planuojama, kad per savaitgalį festivalyje sudalyvaus apie 20 tūkst. žmonių. Iš viso renginio dalyviai galės išbandyti dešimtis skirtingų sporto šakų bei sudalyvauti įvairiose varžybose ir konkursuose. Pramogos bus pritaikytos įvairiausioms amžiaus grupėms. 

„Renginiu siekiame, kad kuo daugiau gyventojų aktyviai įsitrauktų į žiemos sportą ir atrastų jo teikiamą naudą bei malonumą, todėl sau patrauklią rungtį galės rasti visi – nuo vaikų iki senjorų. Renginio svečius pasitiks efektingai apšviestos slidinėjimo trasos, bus įrengtos čiuožinėjimui ir ledo rituliui parengtos aikštelės, vyks koncertai“, –  sako Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

„LTeam“ žiemos olimpiniam festivaliui jėgas suvienys LTOK, „Žalgiriada“, Ignalinos rajono savivaldybė, žiemos sporto federacijos, Vilniaus keliautojų klubas, organizuosiantis „Snaigės žygį“. Taip pat renginio metu vyks vienas iš olimpinio ugdymo etapų „Žiemos iššūkis“, kuriame sportiniais gebėjimais, kūrybiškumu ir žiniomis apie sportą bei olimpinį judėjimą varžysis Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų komandos.

„Festivalio programa itin įvairi, tačiau pagrindiniais jos akcentais taps filmo apie Sarajevo olimpinį čempioną biatlonininką Algimantą Šalną premjera, olimpinės ugnies uždegimas bei Lietuvos olimpiečių išlydėtuvės į Sočio olimpines žaidynes. Be to, festivalio metu vyks Ignalinos miesto šventė“, – teigia V. Vasiliauskas.

Ignalinos mieste renginio savaitgalį tvarką užtikrins sustiprintos policijos pajėgos.

„LTeam“ yra ženklas, vienijantis visų sporto šakų rinktines, atstovausiančias Lietuvai įvairiuose čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse. Juo siekiama prisidėti prie Lietuvos sporto įvaizdžio užsienyje formavimo, populiarinti Lietuvos sportininkus šalyje ir visame pasaulyje bei skatinti fizinį aktyvumą tarp visų piliečių, ypač kreipiant dėmesį į vaikus ir jaunimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius