Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 28

Indija išreiškė siekį surengti olimpines žaidynes

Indijos sporto ministras Anuragas Thakuras pareiškė, kad Indija sieks surengti 2036 m. vasaros olimpines žaidynes, pranešė „Reuters“, cituodama „Times of India“ dienraštį.
Indijos delegacija olimpinėse žaidynėse
Indijos delegacija olimpinėse žaidynėse / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Thakuro teigimu, 2036-ieji būtų teisingas metas rengti žaidynes Indijoje.

„Jei Indija reiškiasi įvairiuose sektoriuose, nuo gamybos iki paslaugų, kodėl negalime pasireikšti ir sporte? Indija labai rimtai svarsto varžytis dėl 2036 m. žaidynių“, – teigė Indijos sporto ministras.

Po beveik 14 metų vyksiantis renginys yra artimiausias, kuris dar nėra rezervuotas kažkuriam miestui. 2024-aisiais olimpines žaidynes organizuos Paryžius (Prancūzija), 2028-aisiais – Los Andželas (JAV), 2032-aisiais – Brisbenas (Australija).

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) anksčiau buvo pranešęs, kad preliminariai dėl 2036 m. žaidynių rengimo diskutuoja su 10 miestų atstovais, bet nėra aišku, kada bus priimtas galutinis sprendimas.

A.Thakuro teigimu, siekį organizuoti vieną didžiausių sporto renginių pasaulyje yra išreiškusi Gudžarato valstija vakarinėje šalies dalyje.

„Gudžaratas turi infrastruktūrą, o valstijos valdžia nori rengti olimpines žaidynes“, – teigė indas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olimpinės žaidynės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olimpinės žaidynės

Galimi Indijos varžovai dėl 2036 m. žaidynių rengimo bus kitos Azijos valstybės – Indonezija ir Pietų Korėja, o taip pat ir Kataras, šiemet surengęs pasaulio futbolo čempionatą.

Apie galimybę surengti olimpines žaidynes svarsto ir Vokietija, nors šią idėją palaiko labai maža dalis šalies visuomenės.

Indija turi 1,4 mlrd. gyventojų ir pagal šį skaičių pasaulyje atsilieka tik nuo Kinijos, kurią turėtų aplenkti jau artimiausiu metu.

Šioje valstybėje olimpinės žaidynės dar niekada nėra vykusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius