Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 05

IOC padės Šiaurės Korėjos atletams ruoštis olimpiadoms

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) ruošia specialiąją programą, padėsiančią Šiaurės Korėjos atletams dalyvauti artėjančiose dvejose olimpinėse žaidynėse, vyksiančiose Japonijose ir Kinijoje, antradienį paskelbė IOC prezidentas Thomas Bachas.
Šiaurės Korėjos delegacija olimpinėse žaidynėse
Šiaurės Korėjos delegacija olimpinėse žaidynėse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis priminė, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas kovą, Th.Bacho vizito į Pchenjaną metu, pareiškė jam esantis pasirengęs atsiųsti sportininkų į 2020-ųjų vasaros olimpiadą Tokijuje bei į 2022-ųjų žiemos žaidynes Pekine.

Kim Jong Unas taip pat norėtų šiemet atsiųsti atletų į Buenos Airėse vyksiančias Jaunimo olimpines žaidynes, o 2020-aisiais – į žiemos jaunimo olimpiadą Šveicarijos Lozanos mieste, pridūrė Th.Bachas.

„Dabar... rengiame specialiąją programą, leisiančią Šiaurės Korėjos atletams pasiruošti žaidynėms ir įveikti atranką. Tai – pirmas žingsnis“, – per spaudos konferenciją Pekine kalbėjo IOC vadovas.

Per žiemos olimpiadą Pietų Korėjos Pjongčango mieste pastebimai atšilo santykiai tarp abiejų Korėjų, kurių rinktinės kartu žygiavo atidarymo ceremonijoje ir susijungė moterų ledo ritulio varžyboms.

Žaidynės taip pat paruošė dirvą Kim Jong Uno ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino susitikimui bei nutiesė kelią JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimui, turinčiam įvykti birželio 12-ąją.

IOC jau padėjo Pchenjanui atsiųsti savo atletų komandą į Švediją, kur balandį ir gegužę vyko pasaulio stalo teniso čempionatas.

Tuomet Šiaurės ir Pietų Korėjos nusprendė nesivaržyti viena su kita, o jų jungtinė moterų komanda pusfinalyje buvo sutikta ovacijomis.

IOC pakvietė Šiaurės ir Pietų Korėjos, Kinijos bei Japonijos nacionalinius olimpinius komitetus birželio 22-ąją susitikti institucijos būstinėje Lozanoje ir „aptarti jų tolesnę pažangą“, pareiškė Th.Bachas.

„Tai pat pakvietėme aštuonis stalo teniso žaidėjus – po vieną vyrą ir vieną moterį iš kiekvienos šalies, kad parodytumėme vienijančią sporto galią“, – pridūrė jis.

IOC prezidentas sakė esąs „gana tvirtai įsitikinęs“, kad kai kurie šiaurės korėjiečių atletai dalyvaus 2020-ųjų olimpiadoje Tokijuje.

„Kas dėl 2022-ųjų, dar per anksti kalbėti, kiek dalyvaus atletų. Būtent todėl jau dabar aptariame tai su Šiaurės Korėja“, – pažymėjo Th.Bachas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius