Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 13

IOC sunerimo dėl britų žingsnio – paragino nepainioti sporto su politika

Rusijai, su Baltarusijos pagalba, tęsiant kraugerišką karą Ukrainoje, plokštelę pakeitęs Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) toliau ieško būdų, kaip rusų ir baltarusių sportininkus sugrąžinti į olimpinę šeimą.
Olimpiniai žiedai
Olimpiniai žiedai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Svarstoma, kad šalių agresorių sportininkai Paryžiaus olimpiadoje galėtų pasirodyti su neutralia vėliava, tačiau tokiems siūlymams griežtai nepritaria mažiausiai 34-ių šalių sporto ministrai – tarp jų ir Lietuvos.

Dar svarbesnį žingsnį žengė Jungtinės Karalystės sporto sekretorė Lucy Frazer, nusprendusi oficialiu laišku kreiptis į IOC rėmėjus – „Airbnb“, „Alibaba“, „Allianz“, „Atos“, „Bridgestone“, „Coca-Cola“, „Deloitte“, „Intel“, „Omega SA“, „Proctor and Gamble“, „Samsung“, „Toyota“ ir „Visa“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jungtinės Karalystės sporto ministrė Lucy Frazer
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jungtinės Karalystės sporto ministrė Lucy Frazer

Britų sporto galva paragino tarptautines kompanijas laikytis tvirtai ir nesutikti su IOC svarstymais dėl rusų bei baltarusių dalyvavimo olimpiadoje.

Toks L.Frazer žingsnis išprovokavo IOC atsaką.

„Ne vyriausybės turėtų spręsti, kurie atletai gali dalyvauti kuriose tarptautinėse varžybose“, – rėžė IOC, rašo „Inside the games“.

„Tai būtų sporto pabaiga. Labai tikimės, kad Jungtinės Karalystės vyriausybė gerbs sporto autonomiją, tai ką iki šiol taip dažnai pabrėždavo“, – nemaišyti sporto su politika pasiūlė IOC.

„Rėmėjai nedalyvauja sprendimų priėmime, – tęsė Tarptautinis olimpinis komitetas. – Mes tęsiame demokratines diskusijas su visa olimpine šeima, 206-iais nacionaliniais olimpiniais komitetais ir tarptautinėmis sporto federacijomis.“

„Taip pat norime pabrėžti, kad dalyvavimas Paryžiaus olimpiadoje nėra diskusijų dalis. Diskutuojama apie tarptautinius čempionatus, o tai yra federacijų atsakomybė“, – tikino IOC.

Tiesa, rusų ir baltarusių sugrąžinimas į tarptautinius čempionatus greičiausiai reikštų ir jų sugrąžinimą į olimpines žaidynes.

Taip yra todėl, kad IOC olimpinės atrankos nevykdo – tai daro sporto šakų federacijos. Su viena išimtimi – dėl ilgamečių skandalų IOC organizuoja boksininkų atrankos varžybas į olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius