Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 14

Iš ringo pasitraukiantis Kęstutis Smirnovas: „Motociklo avarijoje patirta trauma neapleidžia“

Vilniuje šeštadienį vyksiančio „Bushido Hero's“ tarptautinio turnyro išvakarėse apie karjeros pabaigą paskelbė legendinis Lietuvos bušido kovotojas Kęstutis Smirnovas. 38-erių metų sportininkas ringe praleido 20 metų, tačiau prieš penkerius metus patirta trauma motociklo avarijoje taip niekada ir neleido sugrįžti prie turėtos sportinės formos.
Kęstutis Smirnovas
Kęstutis Smirnovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusiais metais kovotojas į ringą sugrįžo po ketverių metų pertraukos dėl motociklo avarijos. Pernai Kęstutis Smirnovas įrodė, kodėl yra vadinamas Lietuvos bušido legenda. Jis jau pirmajame raunde smaugimo veiksmu įveikė ukrainietį Sergejų Sokhą ir pakėlė ant kojų visą Vilniaus „Siemens“ areną.

K.Smirnovo paskutinis oponentas karjeroje bus Norvegijos kovotojas Ingaras Storsve, kuris turės solidų palaikymą. Šis dirba specialiosiose pajėgose ir 150 kariuomenės narių atvyko palaikyti Norvegijos kovotojo.

Pats sportininkas pats negali suskaičiuoti, kiek kartų per karjerą žengė į ringą. Baigęs karjerą kovotojas skirs daugiau laiko šeimai ir pasirūpins sveikata.

– Ar buvo sunku priimti tokį sprendimą?

– Aišku, kad sunku. Norisi kovoti. Visą gyvenimą kovojau. 20 metų buvau profesionalus kovotojas ringe. Jau 23 metus užsiiminėju kovos menais. Kažkada reikia priimti sprendimą ir nusprendėme, kad dabar yra tinkamas laikas.

– Emocijų šeštadienį žengiant į ringą netrūks?

– Manau, kad taip. Tiek man, tiek žiūrovams. Kaip visada ruošėmės, tačiau negaliu pamiršti tos traumos po avarijos. Ji duoda apie save žinoti, traumos niekur nedingsta. Kuo toliau, tuo labiau jos man trukdo. Sporto medikai rekomendavo būti treneriu ir sportuoti mėgėjiškai.

– Ar žinote ką nors apie būsimą varžovą?

– Nieko nežinau. Informacijos neturiu, bet žinau, kad fiziškai labai stiprus. Su štanga daug atkelia. Kovos stiliaus nežinau.

– Ar suskaičiuojate, kiek per karjerą turėjote kovų?

– Tikrai daug. Galbūt 200 ar 300 kovų.

– Kurios buvo įsimintiniausios?

– Svarbiausias laimėjimas buvo, kai tapau pirmuoju absoliučiu Lietuvos bušido čempionu.  Taip pat 2002 metų kova Japonijoje, kai laimėjau per 55 sekundes. Taip pat kovos su kitais garsiais boksininkais. 2006 metų pasaulio čempionatas Japonijoje taip pat buvo įsimintinas. Buvau vienas geriausių kovotojų pasaulyje, tai buvo mano laikas. Dabar jau laikas užleisti vietą jaunimui. Jauni kovotojai juokauja, kad jų vaikystėje kovojau ir dabar dar kovoju. Tokie pasakymai priverčia susimąstyti. Mano vyriausiai dukrai jau 18 metų. Iš viso turiu keturias gražias dukras, laikas jas auginti. Reikia skirti laiką šeimai ir savo sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius