-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 08

Iš susitraukusio LTOK biudžeto – pagalba sporto federacijoms

Ketvirtadienį Druskininkuose vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto posėdis. Posėdyje pristatytas kitų metų LTOK veiklos plano ir biudžeto projektas. Nors LTOK įplaukos kitąmet sumažės daugiau nei dvigubai, o visą olimpinio sporto finansavimą perėmė valstybė, vis dėlto planuojama sporto federacijoms kaip ir kasmet skirti vienkartines dotacijas.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Dėl šiemet pasikeitusios olimpinio sporto finansavimo sistemos, kitais metais planuojama gauti 3,8 mln. eurų pajamų – beveik dukart mažiau nei 2022-aisiais. 1,88 mln. eurų bus skiriama olimpinio sporto finansavimui – pasiruošimui ir dalyvavimui kitais metais vyksiantiems olimpiniams renginiams, bei artėjančioms Paryžiaus olimpinėms žaidynėms.

Biudžeto projekte olimpinių sporto šakų, LTOK pripažintų partnerių ir į Paryžiaus olimpinių žaidynių programą įtrauktų sporto šakų federacijų vienkartinėms dotacijoms numatyta skirti 790 tūkst. eurų.

„Kitais metais LTOK biudžetą sudarys tik komitetui priklausančios UAB „Olifėja“ dividendai bei tikslingai projektams ir veikloms skiriami Tarptautinio olimpinio komiteto ir Europos olimpinių komitetų asociacijos subsidijos.

2022-ieji bus rekordiniai olimpinių renginių ir LTOK į juos vežamų rinktinių skaičiumi. Turėsime du Europos jaunimo olimpinius festivalius, Europos žaidynes, Pasaulio paplūdimio žaidynes. Taip pat prasideda išankstiniai mokėjimai už dalyvavimą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse bei jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse. Taupome, kad galėtume įgyvendinti šiuos įsipareigojimus.

Vis dėlto, suprantame, kad šiemet įvykdyti finansavimo pokyčiai nebuvo lengvi nei mums, nei sporto federacijoms, todėl esame numatę ir pagalbą joms. Tikimės, kad dotacijos padės finansuoti valstybės reikalaujamus 5 proc. savų lėšų nuo gaunamo valstybės finansavimo.

Pagal šiuo metu esančią situaciją matome, kad mūsų pajamos mažės, tačiau kol galime, tol stengsimės padėti federacijoms“, – kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Daina Gudzinevičiūtė
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Daina Gudzinevičiūtė

2023 metų LTOK veiklos planą ir biudžetą tvirtins Generalinė asamblėja. Vykdomojo komiteto nariai pritarė, kad Generalinės asamblėjos eilinė sesija būtų sušaukta vasario 24 dieną Vilniuje.

Vykdomojo komiteto nariai taip pat diskutavo apie Aukšto meistriškumo sporto programų finansavimo sąlygų aprašą.

LTOK vadovai mėnesio pradžioje Rygoje susitiko su Latvijos ir Estijos nacionalinių olimpinių komitetų prezidentais. Susitikimo tikslas – bendradarbiavimo stiprinimas.

„Baltijos šalių nacionaliniai olimpiniai komitetai palaiko labai stiprų ryšį, tačiau šio susitikimo metu kalbėjomės, kokius bendrus projektus galėtume įgyvendinti ir kokia naudinga patirtimi pasidalinti“, – pasakojo D.Gudzinevičiūtė.

Ji taip pat praėjusią savaitę dalyvavo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Sportininkų palaikymo komisijos posėdyje. Lozanoje (Šveicarija) vykusiame renginyje pristatytas strateginis komisijos veiklos planas.

„Ši komisija į sportininkų palaikymą žiūri per jų aplinką: per trenerius, medikus, mokslininkus, šeimos narius ar draugus. Tai žmonės, kurių besąlygiškas palaikymas turi įtakos rezultatams. Todėl Sportininkų palaikymo komisijos tikslas – padėti gerinti sportininkams teikiamų paslaugų kokybę ir lygį bendradarbiaujant su pagrindinėmis suinteresuotosiomis šalimis ir jas vienijant“, – sakė TOK narė D.Gudzinevičiūtė.

Ketvirtadienį Druskininkuose taip pat vyksta LTOK organizuojamas seminaras sporto šakų federacijoms ir vyriausiems rinktinių treneriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius