Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 07

Išgyventi žiemą su dviračiu – misija įmanoma

Nors neretai žmonės gali pagalvoti, kad dviratis yra skirtas tik vasaros laikotarpiui, tai – toli gražu ne tiesa. Važinėtis dviračiu kuo puikiausiai galima ir žiemą, tačiau tokiems pasivažinėjimams būtini dviračio žibintai bei tinkama apranga žiemą. VELONOVA dviračių parduotuvės entuziastai ir profesionalai pasidalina, ką reikia žinoti, norint lengvai ir smagiai išgyventi žiemą su dviračiu.
Išgyventi žiemą su dviračiu – misija įmanoma
Išgyventi žiemą su dviračiu – misija įmanoma / GripGrap nuotr.

Dviračio žibintai – saugumui ir funkcionalumui

Dviračių žibintai atlieka keletą svarbių funkcijų, susijusių su saugumu ir matomumu, ypač prasto apšvietimo sąlygomis arba naktį. Dviratininkai su tinkamu apšvietimu jaučiasi labiau pasitikintys, o žinojimas, kad juos mato kelyje, padidina bendrą kelionės komfortą. Dviračio žibintus dažniausiai sudaro baltas priekinis žibintas ir raudonas galinis žibintas, todėl visuomet rekomenduojama įsigyti dviračio žibintų komplektus, kurie gali būti:

Pakraunami dviračio žibintai – išpopuliarėję dėl savo patogumo, ekonomiškumo ir ekologiškumo.

LED dviračio žibintai – tapo itin populiarūs dėl savo energijos vartojimo efektyvumo, ryškumo ir ilgaamžiškumo.

Magnetiniai dviračio žibintai – sukurti taip, kad juos būtų lengva pritvirtinti ir nuimti nuo dviračio, todėl jie yra patogūs ir funkcionalūs.

Kviečiame pažiūrėti Velonova Youtube paskyroje esantį video apie tai kaip išsirinkti tinkamus žibintus dviračiui.

Dviratininko apranga žiemą turi būti protinga

Tinkama dviratininko apranga žiemą yra labai svarbi tam, kad dviratininkams būtų šilta, patogu ir saugu. Pateikiame pagrindinių drabužių ir aksesuarų, skirtų važinėti dviračiu žiemą, vadovą:

Termo rūbai. Pirmiausia pasirūpinkite termo drabužiais, kurie sulaikys šilumą arčiau kūno. Ieškokite drėgmę sugeriančių medžiagų, kad prakaitas nepasiektų jūsų odos. Apsvarstykite termo megztinius ir kelnes ilgomis rankovėmis.

GripGrap nuotr./Išgyventi žiemą su dviračiu – misija įmanoma
GripGrap nuotr./Išgyventi žiemą su dviračiu – misija įmanoma

Žieminiai batai. Rinkitės izoliuotus ir vandeniui atsparius žieminius dviratininko batus, kad jūsų kojos būtų nuolatos šiltos ir sausos. Ieškokite batų su gera izoliacija ir patikimu užsegimu, kad į vidų nepatektų šaltas oras.

Pašiltinimai ir šiltukai. Visi žino tą nemalonų kojų ar rankų dilgčiojimą, kai esame nepasirūpinę tinkama apranga šaltame ore. Todėl dviratininkų pašiltinimai užtikrina, kad apie tokį dilgčiojimą jūs net neprisimintumėte. O Haago gamintojas siūlo inovatyvius šiltukus, dedamus į pirštines ar batus. Šių polipropileno maišelių sudėtyje esantys geležies milteliai reaguoja su ore esančiu deguonimi ir į aplinką išskiria šilumą. Šiltukų sudėtyje esanti druska padeda paspartinti reakciją, aktyvuota anglis išsklaido šilumą, o natūralus vermikulitas padeda palaikyti temperatūrą net iki 10 valandų.

Žieminės kojinės. Rinkitės storas žiemines kojines iš merino vilnos arba sintetinių medžiagų, kurios greičiau pašalins drėgmę. Tokie gamintojai kaip GripGrap siūlo net vandeniui atsparias Merino Thermal kojines, su specialiomis izoliacinėmis medžiagomis ir merino vilna.

Žiemnės pirštinės. Vėjui ir drėgmei atsparios pirštinės yra būtinos važiuojant dviračiu žiemą. Gera šilumos izoliacija, neperšlampamas audinys, apšiltintas pagrindas bei geras sukibimas – tai pagrindinės žieminių dviratininko pirštinių savybės. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ar pirštinės pritaikytos išmaniųjų įrenginių ekranų lietimui, o atšvaitinės detalės ir ryškios pirštinių spalvos prisidės prie geresnio jūsų matomumo tamsoje.

GripGrap nuotr./Išgyventi žiemą su dviračiu – misija įmanoma
GripGrap nuotr./Išgyventi žiemą su dviračiu – misija įmanoma

Galvos apdangalai. Rinkitės žieminę dviratininko kepurę, kuri pilnai uždengtų jūsų galvą ir ausis. Funkcionalesnis kepurės pasirinkimas dviratininkams yra balaklava – tai šiltas ir gerai izoliuojantis galvos apdangalas, apsaugantis nuo šalčio ausis, kaklą, kaktą, burnos ir nosies zonas, bei puikiai tinkantis po šalmu. Taip pat velonova.lt internetinėje dviračių parduotuvėje rasite žiemines veido kaukes, su šiltomis izoliacinėmis medžiagomis bei specialia membrana nuo vėjo ir šalčio.

Dviračių treniruokliai – namų treniruotėms

Jeigu vis dėlto jūsų nė trupučio nevilioja šaltomis dienomis per sniegą važinėtis dviračiu, tuomet galite išbandyti dviračių treniruoklius namuose, kurie metai iš metų nepraranda savo populiarumo. Štai keletas pagrindinių privalumų, kuriuos suteikia dviračių treniruokliai namuose:

Širdies ir kraujagyslių sveikata. Reguliarus važiavimas dviračių treniruokliu užtikrina veiksmingą širdies ir kraujagyslių darbą. Tai padeda sustiprinti širdį, pagerinti kraujotaką ir bendrą kraujagyslių veiklą.

Svorio valdymas. Važiavimas dviračiu treniruokliu namuose padeda deginti kalorijas ir valdyti savo bendrą kūno svorį. Nuolatinis dviračio treniruoklio naudojimas kartu su subalansuota mityba gali padėti pasiekti išsvajotą svorį.

Ištvermės gerinimas. Dviračių treniruokliai ir jų treniruotės gali pagerinti bendrą ištvermę. Mindami dviračio treniruoklį namuose pastebėsite, kad kasdien ši veikla tampa mažiau varginanti, o visą dieną turite daugiau energijos.

Ką dovanoti dviračių entuziastams?

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms Kalėdoms, daugelis ima sukti galvas, kokia dovana būtų tinkamiausia jų artimajam. Žinoma, dviračių entuziastams visuomet pravers tokios dovanos, kaip dviračio žibintų komplektai ar profesionalūs dviratininko aprangos aksesuarai. Tačiau jeigu nežinote, ko tiksliai nori jūsų pažįstamas dviratininkas, tuomet jums pagelbės dviračių parduotuvės VELONOVA siūlomas dovanų kuponas. Leiskite išsirinkti tai, ko labiausiai reikia!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius