Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 07

Įsidėmėkite juos: jaunuoliai, kurie garsins Lietuvos vardą sporto arenose ateityje

Kol žiūrovai olimpinėse žaidynėse ar kituose čempionatuose stebi besirungiančius mūsų šalies pajėgiausius sportininkus, sporto salėse auga jiems stipri pamaina. Norime pristatyti jaunuosius sportininkus, iš kurių ateityje galime tikėtis gerų rezultatų ir kas žino – galbūt net olimpinių žaidynių medalių.
Talentingi jaunuoliai netrukus gali apie save pareikšti ir garsiau.
Talentingi jaunuoliai netrukus gali apie save pareikšti ir garsiau.

Martynas Alekna

Dukart olimpinio, pasaulio ir Europos čempiono Virgilijaus Aleknos sūnus lygiuojasi į tėvą ir disko metimo rungtyje tarp jaunių neturi sau lygių. Šiemet į dvyliktą klasę eisiantis vaikinas jaunių varžybose Vilniuje lengvesnį diską metė 59,26 metrus ir užtikrintai aplenkė savo varžovą 4,98 metrais.

M.Alekna gegužės mėnesį dalyvavo Birštono metimų taurės varžybose ir jau varžėsi tarp vyrų. 2 kg svorio diską jis numetė 50,86 metro, o tai yra penkioliktas rezultatas Lietuvoje šiais metais - jį lenkia tik penki disko metikai, nes pirmieji dešimt rezultatų priklauso pasaulio čempionui Andriui Gudžiui. Verta paminėti, kad M.Alekna yra jauniausias šių metų geriausių rezultatų sąraše. Martyno jaunesnis brolis Mykolas taip pat mėto diską ir pasak tėčio, jau dabar demonstruoja gerus rezultatus. Tikimės, kad po kelių metų girdėsime Aleknos pavardę stadionuose ir galėsime džiaugtis olimpinio čempiono vaikų pasiekimais.

Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Alekna
Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Alekna

Evelina Bukauskaitė ir Amelita Taujanskaitė

Dar labai jaunos, bet jau šiandien puikiai šokančios į aukštį merginos. Evelina gimė 2004 m. ir jau dabar demonstruoja labai gerus rezultatus. Šių metų Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynių finalinėse varžybose ji peršoko 1,66 m aukštyje iškeltą kartelę, o tai reiškia, kad Evelina tik 19 centimetrų nusileidžia geriausiam sezono rezultatui ir didžiausiai šalies šuolio į aukštį žvaigždei Airinei Palšytei.

E.Bukauskaitės dvejais metais vyresnė kolegė Amelita Taujanskaitė, kuri sportuoja Šiaulių sporto gimnazijoje, šiemet parodė dar geresnį rezultatą ir pasiekė 1,75 m. aukštį. Mergina tai padarė Lietuvos mokyklų atskirų rungčių varžybose. Evelinai priklauso šio sezono 15-asis geriausias rezultatas, Amelitai – 4-asis. Merginos dar labai jaunos, bet jau dabar pasiekė rezultatus, kurie suteikia vilčių.

Radvilė Kerševičiūtė

Radvilė gimė 2005 m. ir dažniausiai būna jauniausia baseine, bet savo amžiumi išsiskirianti kaunietė niekuo nenusileidžia vyresnėms varžovėms.

Tą demonstruoja atvirasis Lietuvos plaukimo čempionatas vykęs Alytuje ir Baltijos šalių čempionatаs, kuris vyko jos gerai pažįstamame Kaune. Mergina Alytuje 100 metrų peteliške finalo rungtyje, nors ir užėmė šeštąją vietą, pagerino mergaičių iki 13 metų Lietuvos rekordą. Distanciją nuplaukė per 1:08.33. Baltijos šalių čempionate ji pagerino mergaičių iki 12 metų rekordą. Tąkart ji nuplaukė 100 metrų peteliške per 1:08.51. Taip pat gerai pasirodė ir ilgesnėje, 200 metrų peteliške distancijoje. Alytuje užėmė ketvirtą vietą, nuplaukusi atstumą per 2:36.85, o Kaune pagerino mergaičių iki 12 metų Lietuvos rekordą ir užfiksavo 2:34.14 laiką. Ateityje galime laukti Radvilės pasirodymo ir didžiuosiuose pasaulio turnyruose.

Gustas Jarusevičius

Galbūt šis vaikinas ateityje ves į pergales Lietuvos futbolo rinktinę? Jaunuolis žaidžia saugo arba puolėjo pozicijoje. Gustas jau išaugo iš jaunimo čempionatų, tad šiuo metu penkiolikmetis žaidžia pagrindinėje Alytaus "Dainavos" komandoje ir Lietuvos futbolo pirmoje lygoje yra įmušęs 3 įvarčius per 9 rungtynes. Taip pat atstovauja Lietuvos U17 rinktinę tarptautinėse varžybose. Galime tik laukti, kol pajėgūs Europos klubai pastebės šį gabų paauglį.

Rokas Jokubaitis

Septyniolikmetis krepšininkas atstovauja Kauno "Žalgirio" dublerių ekipai, bet jau sezono metu sulaukė kvietimo prisijungti prie pagrindinės komandos. Vaikinas, gimęs Mažeikiuose, rungtyniauja įžaidėjo pozicijoje. Per savo krepšininko karjerą atstovavo Lietuvos U16 krepšinio rinktinei, su kuria Europos jaunučių čempionate Lenkijoje iškovojo sidabro medalius, o po metų, žaisdamas už Lietuvos U18 rinktinę, Europos jaunių čempionate Slovakijoje iškovojo bronzos medalius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Rokas LKL čempionate per ketverias rungtynes vidutiniškai rinko 5,7 taško ir duodavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Tuo tarpu NKL varžybose 190 cm ūgio įžaidėjas per 46 rungtynes vidutiniškai pelnė po 9,7 taško ir atliko 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Jau visai netrukus turėtų būti įprastas vaizdas šį atsidavusį krepšininką matyti su Kauno "Žalgirio" pagrindine komanda.

Iveta Daujotaitė

Lietuvos tenisininkė, kuri jau būdama penkiolikos metų iškovojo pirmąjį savo WTA tašką. Merginai yra septyniolika metų ir Lietuvos tenisininkių reitinge ji užima 2 vietą. Šiuo metu, Ivetos WTA reitinge nėra, bet jaunių klasifikacijoje kaupia taškus ir turi jų 19, o dvejetų varžybose surinkusi 21 tašką. Šiais kalendoriniais metais jau iškovojo 9 pergales. Gali būti, kad jau artimiausiu metu mergina sugrįš į WTA lentelę, kaups taškus ir kils aukštyn.

Iveta Daujotaitė
Iveta Daujotaitė

Rokas Kašėta

Šiais metais vienuoliką klasių baigęs imtynininkas pasižymi universalumu. Jau 10 metų sportuoja ir dalyvauja įvairiuose turnyruose – sambo, dziudo, graplingo, brazilų džiudžitsu. Praeitais metais U17 amžiaus grupėje tapo sambo, graplingo ir brazilų džiudžitsu šalies čempionu. Šiais metais 62 kilogramų kategorijoje suaugusiųjų čempionate užėmė antrą vietą. 2016 metais atstovavo Lietuvai pasaulio jaunimo U18 imtynių čempionate Rumunijoje 56 kilogramų kategorijoje ir užėmė 5 vietą, o 2017 metais U18 Europos čempionate 60 kilogramų kategorijoje Čekijoje liko septintas.

Asmeninio albumo nuotr./Rokas Kašėta
Asmeninio albumo nuotr./Rokas Kašėta

Mantvydas Jasiūnas

Dar vienas ne visiems girdėtas, bet perspektyvus krepšininkas. Po 10 klasės, gavęs stipendiją už gerus rezultatus krepšinio aikštelėje, išvyko žaisti į JAV. Šiuo metu jo tikslas gauti pilną stipendiją pirmajame divizione NCAA čempionate. Ateityje drąsiai planuoja žaisti Europos klubuose, taip pat pasvajoja apie NBA.

Asmeninio albumo nuotr./Mantvydas Jasiūnas
Asmeninio albumo nuotr./Mantvydas Jasiūnas

Deimantė Bedalytė

2000 metais gimusi lengvaatletė, kuri pasirinko bėgimą. 2017 metais suaugusiųjų tarpe Lietuvos vasaros ir žiemos uždarų patalpų čempionatuose iškovojo dvi trečiąsias vietas. Taip pat jai priklauso du Lietuvos rekordai trylikamečių amžiaus grupėje: 300 metrų bėgo per 42.66 sek., o 200 metrų nubėgo per 26.07 sek. Sportininkė nesiruošia sustoti ir toliau sieks gerų rezultatų.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Bedalytė
Asmeninio albumo nuotr./Deimantė Bedalytė

Jau dabar Lietuvoje gausu jaunųjų sportininkų, kurie yra motyvuoti ir ruošiasi pakeisti šiandienos žvaigždes. Galime tik laukti skambančio Lietuvos vardo tarptautinėse arenose ir parvežamų medalių skambesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius