-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 21

Įsimylėjėlių dieną – ir „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis

Vasario 14-ąją Druskininkuose vyksiančio antrąkart rengiamo „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio organizatoriai drąsiai teigia – tokio masto žiemos sporto renginio Lietuvoje dar nebuvo. 2, 5 ir 10 km bėgimas, Olimpinės mylios (1988 m) šliuožimas, įspūdingos parodomosios sportininkų programos ant ledo ir Lietuvos mokyklų žaidynių žiemos sporto šakų varžybų finalas – tai tik keletas atrakcijų ir pramogų, laukiančių festivalio lankytojų.
Ričardas Malinauskas ir Daina Gudzinevičiūtė
Ričardas Malinauskas ir Daina Gudzinevičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienas iš pagrindinių tikslų, kurio siekia didžiausio Lietuvoje žiemos sporto renginio organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), žiemos sporto šakų federacijos ir Druskininkų savivaldybė yra užtikrinti itin platų žiemiškų pramogų pasirinkimą, kad kiekvienas festivalio lankytojas rastų sau tinkamiausią. Todėl organizuojamos pramogos įvairių amžiaus grupių žmonėms – nuo vaikų iki senjorų. Be to, bus pramogų, kuriose varžysis šeimos ir kolektyvai.

Išbandyti žiemos sporto šakas, kuriose reikalingos pačiūžos, leis specialiai renginiui paruošta ledo arena, o norintys stotis ant slidžių tai galės daryti Druskininkų „Snow Arenoje“. Bus parengtos ir trasos lygumų slidinėjimui. Dar nepatyrusiems slidininkams ir čiuožėjams padės profesionalūs instruktoriai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Iš kairės: Ričardas Malinauskas, Daina Gudzinevičiūtė, Inga Romanovskienė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Iš kairės: Ričardas Malinauskas, Daina Gudzinevičiūtė, Inga Romanovskienė

Vienu pagrindinių šventės akcentų taps Olimpinės mylios (1988 m) šliuožimas, leisiantis visiems renginio dalyviams pajusti olimpinę dvasią. Bėgimo entuziastai turės galimybę bėgti 2, 5 ar 10 km distancijas. Visa tai leis šventės dalyviams įsitikinti, kad aktyviai leisti laiką galima ir žiemą.

„Žinoma, su mūsų žiemomis gali nutikti viskas, bet Druskininkų meras Ričardas Malinauskas patikino, kad reikalui esant, „prigamins“ sniego slidinėjimo trasoms“, – juokaudama būsimą šventę anonsavo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Ji tikino, kad šiemet į Druskininkus gali susirinkti nemažai žiemos sporto entuziastų.

„Praėjusiais metais pirmasis žiemos festivalis vyko Ignalinoje. Tuomet šiam renginiui didžiausią konkurenciją sudarė „Sartų“ žirgų lenktynės. Šiemet mūsų šventė vyks per įsimylėjėlių dieną vasario 14-ąją. Manau ir tai, ir faktas, kad tai bus ilgasis savaitgalis, bus tik į naudą renginiui. Meilės diena žiemos olimpiniam festivaliui tikrai nebus konkurentė“, – kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

„Šiemet „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio dalyviams paruošėme dar įvairesnių pramogų. Siekiame, kad kuo daugiau žmonių aktyviai įsitrauktų į žiemos sportą ir atrastų jo teikiamą naudą bei malonumą“, – sako Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

Festivalio lankytojai turės galimybę ne tik patys išbandyti įvairias sporto šakas, bet ir pasigrožėti sportininkų profesionalų parengta parodomąja programa ant ledo. Renginio metu taip pat vyks Vilniaus keliautojų klubo organizuojamo „Snaigės žygio“ finalas. Organizatoriai tikisi, kad šventė pritrauks apie tūkstančius dalyvių.

„LTeam“ žiemos olimpinio festivalio ypač laukia visos Lietuvos moksleiviai. Per festivalį vyks į Lietuvos mokyklų žaidynių programą įtrauktų žiemos sporto šakų – slidinėjimo ir kalnų slidinėjimo slidėmis bei snieglente – finalinis etapas. Planuojama, kad varžybose dalyvaus apie 400 vaikų iš visos Lietuvos.

„Sudarėme galimybę festivalyje dalyvauti visiems to norintiems moksleiviams. Mokyklas labai nudžiugino toks sprendimas, jos aktyviai registruojasi į varžybas. Dalyviams bus sudarytos puikios sąlygos – kalnų slidinėjimo rungtis vyks moderniausioje Lietuvoje „Snow Arenoje“, juos palaikys šimtai žiūrovų. Tikimės, kad nepamirštama patirtis paskatins vaikus ir jaunimą visam gyvenimui pamilti žiemos sportą“, – sako LOF direktorius V. Vasiliauskas.

Žinoma, su mūsų žiemomis gali nutikti viskas, bet Druskininkų meras Ričardas Malinauskas patikino, kad reikalui esant, „prigamins“ sniego slidinėjimo trasoms.

Įspūdingi vasaros ir žiemos sporto šakų varžybų finaliniai etapai – tik viena iš daugelio šiemetinių Lietuvos mokyklų žaidynių, kurios anksčiau vadinosi Lietuvos mokinių olimpiniu festivaliu, naujovių. Šiemet reikšmingai atnaujinta žaidynių programa ir struktūra, atsirado specialiai joms skirtas portalas. Pirmąja atsinaujinusių žaidynių rėmėja tapo „Maxima“.

„Remdami Lietuvos mokyklų žaidynes, siekiame skatinti vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą visoje Lietuvoje. Būdami viena didžiausių Lietuvos įmonių, norime prisidėti prie visapusiško jaunosios kartos ugdymo ir sveikesnės visuomenės kūrimo“, – sakė UAB „Maxima lt“ direktorius Žydrūnas Valkeris.

Partnerystės sutartis tarp Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir „Maximos“ pasirašyta dvejiems metams.

„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis praėjusiais metais debiutavo Ignalinoje. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje. Festivalį kasmet planuojama rengti vis kitame mieste.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius