Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

Išrinktas naujas Lietuvos aeroklubo prezidentas

Lietuvos aeroklubo (LAK) nariai sausio 24 dieną atviru balsavimu ataskaitinės rinkiminės konferencijos metu išrinko naują – dvyliktąjį – vadovą. LAK Prezidentu tapo Vitas Karčiauskas, Vilniaus miesto savivaldybės kultūros paveldo skyriaus vedėjas, kurio jaunystė prabėgo aerodromuose, sklandytuvo kabinoje.
Vitas Karčiauskas
Vitas Karčiauskas / „Aviacijos pasaulio“ nuotr.

Į LAK prezidento postą kandidatavo du pretendentai – oreivis Gintaras Šurkus ir buvęs sklandytojas Vitas Karčiauskas. Lietuvos aeroklubas vienija pustrečio tūkstančio aviacijos sportininkų ir mylėtojų, kuriuos apjungia dešimt aviacijos sporto šakų: tai akrobatinio skraidymo, sklandymo, precizinio skraidymo, ultralengvųjų orlaivių pilotų, skraidyklių ir parasparnių sporto, aviamodelių, parašiutų sporto, aviakonstruktorių federacijos, oreivių draugija ir veteranų sąjunga.

Lietuviai ne tik dalyvauja pasaulio čempionatuose, bet ir patys organizuoja aukščiausio lygio aviacijos sporto renginius. Šiemet net du tarptautiniai čempionatai drebins Lietuvos padangę – 15-tas Europos sklandymo čempionatas Pociūnų aerodrome ir Antrasis pasaulio lėktuvų Jak-52 čempionatas Rojūnų aerodrome.

Lietuvos aviacijos sporto pradžiai sparnus suteikė karo aviacijos šviesios asmenybės – Steponas Darius ir Antanas Gustaitis, supratę, jog tik įkūrus aeroklubą aviacija taps prieinama platesniam žmonių ratui. Lietuvos aeroklubas gimė 1927 m. gegužės 1 dieną. Pirmieji LAK lakūnai skraidė lėktuvu „Albatros“ B II. 1931 metais Lietuvos aeroklubas buvo priimtas į Tarptautinę aeronautikos organizaciją (FAI).

LAK Garbės pirmininkais buvo žymios asmenybės – A.Smetona, Z.Žemaitis, A.Kalvaitis, S.Darius ir S.Girėnas, šiuo metu yra V.Landsbergis.

Naujasis LAK Prezidentas V.Karčiauskas sieks sugrąžinti Lietuvos aeroklubo prestižą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius