Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 30

Iššūkį priėmusi lengvaatletė diską metė aklinoje tamsoje

Koks jausmas mesti diską nieko nematant? Kokių įgūdžių ir pagalbos reikia žengiant į metimo sektorių aklinoje tamsoje? Atsakymai – ketvirtame „Parateam Lietuva“ vaizdo projekto „Paralimpinis iššūkis“ epizode, kuriame susitiko dvi Lietuvos lengvaatletės – kelialapio į Tokijo olimpiadą siekianti Ieva Zarankaitė ir dėl bilieto į Tokijo paralimpines žaidynes kovojanti Oksana Dobrovolskaja.
Ieva Zarankaitė
Ieva Zarankaitė / nuotr. parateam.lt

„Bus labai įdomu, nes niekada nesu net mėginusi mesti diską užsimerkusi ar kažkaip kitaip. Mėtau kaire ranka, bet nežiūrėdama dar nebandžiau, todėl labai įdomu pamėginti.

Metimas iš vietos turėtų būti neblogas, bet norėsiu pamėginti ir su posūkiu. Ten, man atrodo, bus įdomiau“, – prieš žengdama į disko metimo sektorių Utenos stadione šypsojosi Ieva Zarankaitė.

Iššūkį metusi Lietuvos paralimpinės rinktinės narė Oksana Dobrovolskaja prognozavo, kad Ievai naujos sąlygos bus neįprastos, tačiau rezultatas esą bus neprastas.

„Manau, kad Ieva susidurs su šiokiu tokiu koordinacijos sutrikimu, kas įprastai ir nutinka užsidėjus nepermatomus akinius. Galima sakyti, kad Ievai reikės išmokti pabandyti pažiūrėti į save iš šono“, – patirtimi dalijosi regėjimo negalią turinti paraatletė iš Kauno.

„Paralimpinio iššūkio“ dvikovos vedėju ir teisėju tapęs Mindaugas Bilius neslėpė ypatingai laukęs šios I.Zarankaitės ir O.Dobrovolskajos akistatos disko metimo sektoriuje.

Idėja surengti I.Zarankaitės ir O.Dobrovolskajos varžytuves kilo vasarą Palangoje vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, kuriame pirmą kartą startavo Lietuvos paralimpinės rinktinės atletai.

„Buvo taip įdomu, kad pabaigoje net ir pats nesusilaikiau: pabandžiau mesti diską su nepermatomais akiniais. Visą karjerą tai dariau matydamas ir galiu pasakyti, jog pojūtis visiškai kitoks“, – sakė 2016 m. Rio de Žaneiro paralimpinis čempionas M.Bilius.

VIDEO: „Paralimpinis iššūkis“: Ieva Zarankaitė metė diską aklinoje tamsoje

Kitąmet vyksiančios Tokijo žaidynės taptų pirmosiomis karjeroje ir I.Zarankaitei, ir O.Dobrovolskajai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius