Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 04 29

Istorinės aukštumos Lietuvai: „Montpellier“ su J.Truchanovičiumi – Čempionų lygos pusfinalyje

Jonas Truchanovičius kartu su „Montpellier“ klubu pateko tarp 4 stipriausių Europos ekipų. Sekmadienio vakarą atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse prancūzų klubas 29:17 (14:9) nušlavė vokiečių „Flensburg“ ir žengė į Čempionų lygos pusfinalį. Pirmosios serijos rungtynės Vokietijoje buvo baigėsi lygiomis 28:28.
Jonas Truchanovičius
Jonas Truchanovičius / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Ši pergalė istoriškai svarbi ne tik „Montpellier“ klubui, kuris po 15 metų pertraukos pateko į lygos pusfinalį, bet ir Lietuvos rankiniui. Iki tol nė vienas lietuvis nebuvo žengęs taip toli stipriausioje Europos rankinio lygoje.

Antrus metus „Montpellier“ klube žaidžiantis kairysis pusiau kraštas iš Lietuvos šį sezoną yra vienas iš ekipos lyderių. Lemiame ketvirtfinalio mače lietuvis vėl buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių ir prie pergalės pridėjo net 7 įvarčius.

„Montpellier“ yra tikra šio sezono išsišokėlė, kadangi sezoną pradėjo silpnesniuose čempionų lygos pogrupiuose ir turėjo nužengti patį ilgiausią kelią finalo ketverto link.

Savo grupėje Prancūzijos ekipa liko pirma, šešioliktfinalyje eliminavo ispanų „Ademar“ ekipą, o aštuntfinalyje krito ir ispanų rankinio milžinas – „Barcelona“. Galiausiai paskutinis įveiktas varžovas ketvirtfinalyje – iki tol puikiai rungtyniavęs „Flensburg“ klubas.

Pirmą kartą lygos istorijoje į finalo ketverto varžybas pateko net trys vienos šalies komandos. Prancūzų klubai šį sezoną tiesiog dominuoja – PSG, „Nantes“ ir „Montpellier“ pateko tarp keturių stipriausių Europos komandų.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Truchanovičius
„Scanpix“ nuotr./Jonas Truchanovičius

Vienintelis ne prancūziškas klubas – čempionų titulą ginantis makedonų „Vardar“, kuriame rungtyniauja latvis Dainis Krištopans.

Po pergalingų rungtynių tiesioginės transliacijos metu duodamas interviu J.Truchanovičius džiaugėsi klubo sėkme bei nuopelnus skyrė ekipos treneriui Patricui Canayeriui.

„Labai didžiuojuosi tuo, ką padarėme, visa tai yra didelio darbo pasekmė. Tikėjome savo jėgomis ir nuoširdžiai dirbome – dabar esame tarp 4 stipriausių ekipų. Tai didelis mūsų trenerio nuopelnas, kuris yra tiesiog rankinio genijus“ – stratego indelį išskyrė lietuvis.

Finalo ketvertas tradiciškai gegužės 26-27 dienomis vyks Kelne. Savo varžovą pusfinalyje „Montpellier“ sužinos gegužės 2 dieną, kuomet bus ištraukti burtai. Po finalo ketverto Jono lauks Lietuvos vyrų rinktinės stovykla, o birželio 8 dieną lemiamas pasaulio čempionato atrankos mūšis su Islandija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius