Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 20

Istorinėse amerikietiško futbolo rungtynėse „Iron Wolves“ neprilygo varžovams iš Kaliningrado

Savaitgalį sostinės „Fanų“ stadione įvyko pirmosios Lietuvos sporto istorijoje amerikietiško futbolo rungtynės. Draugiškame mače susigrūmė naujai įkurta Vilniaus „Iron Wolves“ ekipa ir svečiai iš Kaliningrado „Amber Hawks“. Šįsyk pranašumą įrodė labiau patyrę Rusijos atstovai – 14:0.
Amerikietiško futbolo rungtynės, Vilnius Iron wolves – Kaliningrado Amber hawks
Amerikietiško futbolo rungtynės, Vilnius Iron wolves – Kaliningrado Amber hawks / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lapkričio 19-ąją, šeštadienį, Vilniuje buvo surengtas iki šiol mūsų šalyje mažai pažįstamo sporto mačas. Prieš beveik aštuonis mėnesius vietinių entuziastų įkurtas Vilniaus „Iron Wolves“ klubas metė iššūkį kaimyninio Kaliningrado „Amber Hawks“ ekipai, kuri kitą savaitę švęs savo trečiąjį gimtadienį.

Pamatyti kontaktu ir taktika išsiskiriantį sportą bei palaikyti šeimininkų komandos į „Fanų“ stadioną susirinko apie 200 žiūrovų, kuriems suprasti įvykius aikštėje padėjo komentatorių duetas.

Rungtynių starto jaudulys darė savo – pirmame ketvirtyje pasižymėti nepavyko nė vienai komandai. Lemtinga tapo antroji mačo atkarpa, kai triskart perėmę „Iron Wolves“ įžaidėjo mestą kamuolį svečiai sugebėjo po taiklių perdavimų dusyk pasiekt „Iron Wolves“ galinę zoną ir išsiveržė į priekį 14:0.

Trečiame ketvirtyje iniciatyva priklausė šeimininkams, kurie priartėjo prie pat varžovų galinės zonos ir turėjo realų šansą pasižymėti. Deja, kelios klaidos bei pražangos puolime neleido išnaudoti progos ir rezultatas nepakito.

Rungtynių pabaigoje įsismarkavęs lietus ne tik išbaidė nemažą dalį žiūrovų, bet ir apsunkino komandų šansus puolime. Ketvirtasis kėlinukas, kitaip nei aikštė, taip pat išliko „sausas“, tad mačo pabaigoje skaičiai švieslentėje buvo toks pats, kaip po pirmos rungtynių pusės – 14:0 pergalę šventė „Amber Hawks“.

Svečių šansus teigiamam rezultatui padidino ir tai, kad „Iron Wolves“ treneriai turėjo tikslą išmėginti sudėties pajėgumą, tad visų rungtynių metu rotavo žaidėjus. Apylygį laiką aikštėje praleido apie 40 ekipos žaidėjų.

Pirmasis Lietuvoje amerikietiško futbolo klubas ruošiasi treniruotis be pertraukų visą žiemą, o pavasarį sužaisti antrąsias draugiškas rungtynes – tačiau jau remdamasis stipriausia ekipos sudėtimi.

Vilniaus „Iron Wolves“ kitąmet taip pat ketina prisijungti prie „Baltic Sea League“ čempionato, kuriame šiemet dalyvavo Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Suomijos komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius