Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2019 02 13

Istoriniame „Betsafe“ žvejo iššūkyje“ triumfavo Deividas Kvaselis

Net 11 dienų – nuo sausio 31 iki vasario 10 d. – Vilniaus „Olympic Casino“ pokerio klubą drebino rekordinis „Betsafe“ žvejo iššūkio“ festivalis. Visus rekordus sumušusios serijos svarbiausiame mūšyje triumfavo pokerio profesionalas iš Kauno Deividas Kvaselis, kuriam ši pergalė pelnė Lietuvoje dar neregėtą prizą – 32 200 Eur. Kviečiame žiūrėti čempiono vaizdo interviu.
Žvejo Iššūkio čempionas Deividas Kvaselis / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Žvejo Iššūkio čempionas Deividas Kvaselis / Ryčio Šeškaičio nuotr.

220 Eur įpirkos „Betsafe“ žvejo iššūkio“ pagrindinis turnyras Lietuvos rekordus gerina jau kelintus metus iš eilės, tačiau niekada jis nebuvo toks masyvus, kaip šiemet. Net 9 startinius skrydžius turėjusiose varžybose 549 žaidėjai viso paklojo net 883 įpirkas, sunešdami į prizinį fondą įspūdingą sumą – 181 015 Eur. Nemažas atrodė ir nugalėtojui atidėtas prizas – 38 150 Eur.

Iš viso turnyro prizus šįsyk pasidalijo 105 žaidėjai, tarp jų buvo tokie pokerio pirmūnai, kaip Vytautas Semaška (81 vieta ir 400 Eur), Mindaugas Jonuškis (68 vieta, 400 Eur), Rūta Ismailova (56 vieta, 450 Eur), Agnius Ismailovas (54 vieta, 450 Eur), Vincas Tamašauskas (35 vieta, 820 Eur), Vladas Tamašauskas (29 vieta, 940 Eur), Kasparas Klezys (21 vieta, 1100 Eur) bei Darius Narmontas (15 vieta, 1555 Eur).

Dviem žaidėjams pritrūko visai nedaug, kad iki „Žvejo iššūkio“ finalo prasibrautų antrus metus iš eilės. Pernai finale kovoję bičiuliai Andrius Bielskis ir Andrius Kaziukonis šiemet suklupo atitinkamai 14 ir 12 vietose, pelnydami 1555 Eur bei 1810 Eur laimėjimus.

Šeštadienį, vasario 9-ąją, devyni finalininkai grįžo į lemiamą kovą varžytis dėl didžiųjų turnyro prizų. Viso stipriausiųjų devintukas pasidalijo beveik 118 Eur tūkstančių.

Ko gero įsimintiniausia 5 vietoje finišavusio Martyno Volungevičiaus istorija. Į „Žvejo iššūkio“ pagrindinį turnyrą panevėžietis pateko pradėjęs nuo „Freebuy“ atrankos „Betsafe“ kambaryje. Iš ten patekęs į savaitės finalą vaikinas pamatė, kad jis sutampa su darbo pamaina, ir mėgino susikeisti su kolegomis, tačiau atsilaisvinti nepavyko, tad finalą žaidė darbe, per telefoną.

Šioje atrankoje jam pavyko laimėti 220 Eur vertės turnyro bilietą, o visa kita – jau istorija. Tik skaudus pralaimėjimas su A♠Q♥ prieš A♣J♣ M.Volungevičių sustabdė 5 vietoje, už kurią jam atiteko 9410 Eur prizas. Trumpą interviu su panevėžiečiu išsyk po finišo galite rasti Betsafe Lietuva Facebook paskyroje.

Dar skaudesnė nesėkmė užbaigė Pauliaus Vaitiekūno varžybas 4 vietoje. Aiškaus lyderio pozicijoje finalą pradėjęs pokerio profesionalas leido oponentams jį prisivyti, o likus 5 žaidėjams buvo sutirpęs iki vos 5 privalomųjų statymų (BB), tačiau sugebėjo atsitiesti ir pratęsti kovą.

4 žaidėjų mūšyje P.Vaitiekūnas gavo idealią progą grįžti į lyderių gretas, kai su 18BB atsakęs į Algimanto Skaros sustūmimą jis su J♦J♠ dominavo prieš varžovo J♣9♣, tačiau bendrosios kortos A.Skarai padovanojo eilę ir užbaigė P.Vaitiekūno pasirodymą.

A.Skara po šios partijos turėjo daugiau nei pusę visų žaidime esančių žetonų, tačiau kapitalizuoti persvaros nesugebėjo ir po kurio laiko atsisveikino 3 pozicijoje, palikdamas dėl trofėjaus kovoti du pokerio profesionalus – Vladą Šnioką bei Deividą Kvaselį.

Prieš akistatos startą dvikovininkai sutarė dėl prizinio fondo dalybų. Dvigubą žetonų persvarą turėjęs V.Šnioka užsitikrino bent 30 500 Eur prizą, o D.Kvaselis garantavosi 27 200 Eur laimėjimą. Dar 5000 Eur buvo palikti būsimam nugalėtojui kartu su titulu ir prašmatniu apdovanojimu.

Dvikova buvo kaip niekada ilga ir atkakli. Mažinantį variaciją „Small Ball“ žaidimo stilių pasirinkę pokerio profesionalai kovėsi beveik 4 valandas. Kiek aktyviau žaidęs D.Kvaselis kelis kartus buvo įgijęs solidžią persvarą, tačiau tuomet laimėti monetos metimai grąžindavo V.Šnioką į žaidimą ir procesas prasidėdavo iš naujo.

Galų gale, jau ankstyvą sekmadienio rytą, D.Kvaseliui sustūmus viską su devynakių pora, V.Šnioka nutarė atsakyti su A♥2♥, ir šis sprendimas padovanojo pergalę varžovui.

Didžiąją finalo dalį žetonų autsaiderio pozicijoje pražaidęs D.Kvaselis po pergalės neslėpė emocijų. Kviečiame žiūrėti rekordinio „Betsafe“ žvejo iššūkio“ čempiono interviu, duotas praėjus vos kelioms akimirkoms po istorinės pergalės. Jį rasite „Betsafe“ Lietuva“ pokerio bloge.

„Betsafe“ žvejo iššūkio“ finalininkų prizai:
1. Deividas Kvaselis – 32 200 Eur
2. Vladas Šnioka – 30 500 Eur
3. Algimantas Skara – 15 390 Eur
4. Paulius Vaitiekūnas – 12 090 Eur
5. Martynas Volungevičius – 9410 Eur
6. Aurelijus Sipavičius – 7240 Eur
7. Tomas Kiričenko – 5205 Eur
8. Laurynas Šimkus – 3440 Eur
9. Ilja Žukovskij – 2360 Eur

Betsafe“ žvejo iššūkio“ festivalyje be grandiozinio pagrindinio turnyro vyko ir pustuzinis šalutinių mūšių, tarp kurių – solidus 1000 Eur „High Roller“ tunyras bei 55 Eur Damų turnyras. Platesnę festivalio apžvalgą kviečiame skaityti artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius