-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 09

Istorinis lankininkų pasiekimas: J.Grigaravičius – pasaulio jaunių vicečempionas

Uteniškis Jonas Grigaravičius papildė Lietuvos šaudymo iš lanko istoriją įspūdingu įrašu – tapo pirmuoju lietuviu, iškovojusiu pasaulio čempionato medalį.
Jonas Grigaravičius
Jonas Grigaravičius / „World Archery“ nuotr.

15-metis Lietuvos sportininkas tapo Airijoje vykstančio pasaulio jaunių ir jaunimo šaudymo iš lanko čempionato jaunių vaikinų skriemulinių lankų rungties vicečempionu.

Fantastiškas lietuvio žygis Airijoje prasidėjo kvalifikacinėmis varžybose. Jose J.Grigaravičius surinko 685 taškus ir tarp 41 dalyvio užėmė penktąją vietą. Kvalifikacijoje dominavo Pietų Afrikos atstovai – Franco de Wetas (693 tšk.) ir Hendre Verhoefas (691 tšk.).

Penkta pozicija leido atkrintamąsias varžybas pradėti nuo antrojo rato – šešioliktfinalio. Jame J.Grigaravičius tik po dramatiškos kovos įveikė italą Gabrielių Moriconį. Per penkias šaudymo serijas abu lankininkai surinko po 142 taškus. Papildomu šūviu abu pataikė į dešimtuką, bet mūsiškio strėlė buvo kiek arčiau pačio centro, todėl uteniškis pateko į aštuntfinalį.

Aštuntfinalyje vėl prireikė auksinio šūvio. Po 139:139 pasibaigusios šaudymų serijos su slovaku Oliveriu Zacharu, lietuvio auksinio šūvis vėl lėkė tiesiai į dešimtuką, o jo varžovo – į devynetą.

Ketvirtfinalyje J.Grigaravičius 141:138 nugalėjo Izraelio atstovą Yiftachą Hadarą.

Pusfinalyje – įspūdingas lietuvio pasirodymas ir pergalė 144:142 prieš kvalifikacijos nugalėtoją Franco de Wetą.

Tik kovoje dėl aukso J.Grigaravičius po atkaklios kovos 141:143 pralaimėjo amerikiečiui Dewey Hathaway‘ui, bet sidabro medalis ant lietuvio krūtinės suspindėjo taip pat ryškiai.

„World Archery“ nuotr./Jonas Grigaravičius ant prizininkų pakylos.
„World Archery“ nuotr./Jonas Grigaravičius ant prizininkų pakylos.

„Tai – labai reikšmingas pasiekimas Lietuvos šaudymo iš lanko istorijoje ir turbūt apskritai didžiausia Lietuvos šaulių pergalė. Galiu pasakyti, kad tai nebuvo lengvas ir paprastas kelias. Ilgą laiką tam ruošėmės, treniravomės kiekvieną dieną. Mums abiem buvo įdomu, kas iš to gausis. Ir štai turime medalį“, – džiaugėsi J.Grigaravičiaus treneris ir tėtis Marius Grigaravičius.

Treneris dėkojo visiems, kas padėjo Jonui pasiruošti pirmenybėms, o atskiros padėkos susilaukė Airijoje juos aktyviai palaikę Lietuvos ir Latvijos lankininkai.

„Jie taip šaukė, kad net amerikiečių sirgaliai liko užgožti. Mes maži, bet galingi“, – emocijų neslėpė M.Grigaravičius.

„World Archery“ nuotr./Marius Grigaravičius ir Jonas Grigaravičius.
„World Archery“ nuotr./Marius Grigaravičius ir Jonas Grigaravičius.

Keturi lietuviai savo jėgas išbandė jaunių olimpinių lankų varžybose.

Vaikinų kvalifikacijoje Aurimas Salelionis (608 tšk.) buvo 46-as, Domantas Šuliokas (556 tšk.) – 77-as, o Emilis Tamulionis (538 tšk.) – 82-as.

Visgi būtent E. Tamulionis pasirodė geriausiai atkrintamosiose varžybose. Pirmajame rate jis 6:4 palaužė 31-ą vietą kvalifikacijoje užėmusį korėjietį Ke Lun You ir sekmadienį kovos su australu Marcusu Yiu.

A.Salelionis pirmajame rate 3:7 pralaimėjo Yuvalui Lankri iš Izraelio, o D.Šuliokas 1:7 neatsilaikė prieš čeką Lukasą Fritschą.

Merginų olimpinių lankų varžybų kvalifikacijoje Diana Perminaitė buvo 77-a, o pirmajame atkrintamųjų varžybų rate ji 3:7 pralaimėjo slovėnei Tinkarai Kardinar.

Vaikinų komandinių varžybų kvalifikacijoje Lietuvos trio – A.Salelionis, D.Šuliokas ir E.Tamulionis – kvalifikacijoje užėmė 19-ą vietą, o pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 0:6 nusileido Meksikos lankininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius