-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis Lietuvos rinktinės debiutas Europos bavariško akmenslydžio čempionate

Vokietijoje surengtame Europos čempionate pirmą sykį istorijoje Lietuvos vyrų bavariško akmenslydžio rinktinė varžėsi elitiniame A divizione. Tokią teisę lietuviai iškovojo dar 2019 metais Kaune, kai triumfavo B grupės turnyre.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Akmenslydis

Žilvino Eidukaičio treniruojamai Lietuvos komandai atstovavo lazdijiečiai – patyrę Skirmantas Žukauskas ir Justinas Buzas bei du jauni žaidėjai, moksleiviai Titas Malinauskas ir Nedas Piličiauskas.

A divizione varžėsi aštuonios stipriausios Europos komandos. Šiame turnyre buvo žaidžiama dviem ratais.

Pirmajame rate Lietuvos rinktinė nugalėjo Slovėnijos ir Suomijos komandas bei sugebėjo pasipriešinti italams ir šveicarams. Antrąją dieną mūsiškiai 8:5 pranoko tarp keturių stipriausių komandų prasibrovusią Čekijos rinktinę. Nors vėliau pergalių pasiekti nepavyko, lietuviai su 6 taškais užėmė septintą poziciją ir išsaugojo vietą elitiniame divizione. Taip pat šešis taškus surinko ir slovėnai, tačiau dėl geresnių papildomų rodiklių jie užėmė šeštąją vieta.

„Supratome, kad A divizionas jau yra visai kito lygio. Anksčiau visada žaidėme tik B grupėje ir po pertraukos surengtame čempionate galėjome pirmą kartą pasivaržyti su stipriausiomis komandomis. A grupės rinktinių lygis bei jų pasirengimas yra nepalyginamai stipresni. Turiu pripažinti, kad toks aukštas lygis mums buvo šiokia tokia staigmena. Visgi pergalė prieš į pusfinalį prasibrovusią Čekiją parodė, kad mūsų vaikinų lygis nėra žemiausias. Šis čempionatas parodė ir mūsų silpnąsias puses, ir turimą potencialą“, – pasakojo Ž.Eidukaitis.

Paskutinę, aštuntą, vietą užėmė ir iš A diviziono iškrito suomiai.

„Kadangi pirmą kartą žaidėme aukščiausiame divizione, tai svarbiausias tikslas ir buvo išlikti šioje grupėje. Šį tikslą įgyvendinome. Žinoma, visada norisi geriau. Šešta vieta tikrai buvo netoli, bet taip jau susiklostė kai kurie mačai. Vien tik noro neužtenka“, – sakė treneris.

Ž.Eidukaitis sutinka, kad Lietuvos rinktinės žaidėjų lygis dar nėra vienodas, todėl ši patirtis yra labai svarbi tolimesniam tobulėjimui.

„Turime du žaidėjus, kurie dar yra jaunimo amžiaus grupėje, todėl jų žaidimas dar ne toks brandus kaip vyrų. Visgi visi gavo tikrai geras pamokas, kurios pravers ateičiai. Visi padarys išvadas ir sieks ateityje pasirodyti geriau. Kiekvienos tarptautinės varžybos mums suteikia svarbios patirties, gerų emocijų ir pozityvo ateičiai“, – teigė Ž.Eidukaitis.

Europos čempionais tapo austrai, kurie finale 11:4 nugalėjo vokiečius.

Taip pat čempionato metu vyko ir bavariško akmenslydžio taiklumo varžybos. Jose dalyvavo 15 šalių komandos.

Komandinėse varžybose Lietuvos rinktinė užėmė devintąją vietą, o asmeninėje rungtyje S.Žukauskas liko 16-as, T.Malinauskas – 19-as tarp 33 žaidėjų.

Lietuvos bavariško akmenslydžio rinktinės žaidėjai turi galimybes treniruos Kauno kerlingo sporto centre.

„Norint toliau gerinti rezultatus, reikia daugiau treniruotis. Suprantama, kad žmonės yra suaugę, turi darbus. Ne visada mano norai sutampa su žaidėjų galimybėmis. Daugiau treniruočių, daugiau išvykų į tarptautines varžybas leistų tikėtis dar geresnių vietų“, – vylėsi Ž.Eidukaitis.

2025 metais vyks pasaulio bavariško akmenslydžio čempionatas Austrijoje. Lietuviai jame turėtų startuoti B divizione. Kitos Europos pirmenybės vyks po ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius