-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 28

Ištraukti Lietuvoje vyksiančio Europos jaunimo rankinio čempionato burtai

Europos rankinio federacijos (EHF) būstinėje Vienoje ištraukti 2023 m. Europos merginų jaunių ir jaunimo čempionatų burtai. Po jų savo varžoves Europos čempionatuose sužinojo Lietuvos U17 ir U19 merginų rinktinės.
Lietuvos jaunimo rankinio rinktinė
Lietuvos jaunimo rankinio rinktinė / LRF nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Šių metų liepos 10-16 d. Klaipėdoje vyks Europos čempionato antrojo pagal pajėgumą diviziono varžybos. Burtai lėmė, kad Lietuvos rankininkės pateko į B grupę ir žais su Slovėnijos, Estijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis. A grupėje rungtyniaus Ispanija, Farerų salos, Turkija ir Bulgarija.

Klaipėdoje bus kovojama ne tik dėl Europos čempionato medalių, bet ir dėl kelialapių į pasaulio jaunimo U20 čempionato atrankos turnyrą. Juos iškovos čempionato finalininkės.

„Lietuvoje auga gan perspektyvi Lietuvos rankininkių karta, todėl Europos čempionate keliame aukščiausius tikslus. Tikimės, kad pasiekti aukščiausius tikslus padės ir namų sienos. Nemaža dalis rinktinės žaidėjų jau rungtyniavo praėjusių metų pasaulio U20 čempionate ir nori dar kartą patirti tą aukščiausio lygio rankinio skonį. Tai mus irgi turi vesti į priekį. Numatytas intensyvus pasirengimas Europos čempionatui. Po treniruočių stovyklų ir kontrolinių rungtynių, geriau matysime savo pajėgumą ir kelsime konkrečius tikslus Europos čempionatui“, – burtus komentavo Lietuvos U19 rinktinės trenerė Ala Senvaitienė.

Varžoves sužinojo ir Lietuvos U17 rinktinė, kuri žais Azerbaidžane rugpjūčio 5-13 d. vyksiančiame antrame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione. Lietuvos rankininkės A grupėje susitiks su Slovėnijos, Sakartvelo, Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis bei turnyro šeimininke Azerbaidžano komanda. B grupėje rungtyniaus Farerų salų, Liuksemburgo, Izraelio, Ispanijos ir Graikijos rinktinės.

„Mūsų tikslas – grupėje užimti antrą vietą ir tęsti kovą dėl medalių. Lietuvos jaunių rinktinė šį sezoną įgavo nemažai patirties, rungtyniaudama Lietuvos moterų čempionate. Labai tikimės, kad mūsų rinktinei Europos čempionate padės ir kylanti Lietuvos rankinio žvaigždutė, rezultatyviausia Lietuvos čempionato rankininkė ir viena U19 rinktinės lyderių 17-etė Gabija Pilikauskaitė“, – sakė Lietuvos jaunių rinktinės trenerė Ernesta Žilienė.

Į pasaulio U18 jaunių čempionatą pateks antrojo diviziono nugalėtojos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius