Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 11

Italai oficialiai atsisako siekio Romai surengti 2024-ųjų olimpiadą

Italijos olimpinio komiteto prezidentas Giovanni Malago antradienį galutinai atsisakė Romos paraiškos būti 2024-ųjų olimpiados šeimininke, nes naujai išrinkta miesto merė atsisakė paremti šį projektą.
Olimpiniai žiediai
Olimpiniai žiediai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien parašiau Tarptautiniam olimpiniam komitetui, kad išbraukčiau „Romą 2024“ iš varžybų“, – per specialiai sušauktą spaudos konferenciją paskelbė G.Malago.

Romos bandymai siekti surengti olimpiadą praktiškai žlugo praėjusį mėnesį, kai miesto taryba balsavo už naujosios merės prašymą atšaukti paramą.

Beveik du trečdaliai miesto tarybos narių parėmė merės Virginios Raggi poziciją, kad pinigų stokojančiai sostinei reikia pirmiausia susitvarkyti su savomis problemomis, ir kad tik tada ji galėtų rengti olimpiadą.

Italijos olimpinis komitetas sutiko, kad šis bandymas žlugo, ir yra sakęs, kad naujas bandymas įgyti teisę rengti olimpiadą dabar bus mažai tikėtinas mažiausiai 20 metų.

V.Raggi, priklausanti populistiniam Penkių žvaigždučių judėjimui, dar prieš savo išrinkimą birželio mėnesį sakė nemananti, kad Italijos sostinė turėtų siekti teisės rengti olimpines žaidynes, kai dėl investicijų trūkumo byra jos transporto sistema ir kitos viešosios paslaugos.

Romai pasitraukus, dėl teisės rengti 2024 metų vasaros olimpiadą varžytis lieka Budapeštas, Los Andželas ir Paryžius.

G.Malago sakė, kad sprendimas atsiimti paraišką buvo „labai liūdnas išsižadėjimas ir didelis nusivylimas“.

„Visuomet sakiau, kad ši paraiška buvo stalas su trimis kojomis, ir viena tų kojų lūžo dėl ideologinių ir demagoginių priežasčių“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius