Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 04

Italijoje – tyrimas dėl Lino Rumšo mirties: ar ją lėmė medikų neatidumas?

Kas kaltas, kad 21-erių metų sportininkas, anksčiau neturėjęs jokių nusiskundimų sveikata, mirė praėjus vos parai nuo apsilankymo ligoninėje? Tokį klausimą po lietuvio Lino Rumšo mirties kelia Italijos regiono Toskanos žiniasklaida.
Linas Rumšas mirė būdamas 21 metų (nenaudoti)
Linas Rumšas mirė būdamas 21 metų / Tomo Gaubio nuotr.

Portalas lanazione.it ketvirtadienį skelbia, kad bus atliekamas L.Rumšo kūno skrodimas siekiant išsiaiškinti, kodėl jaunajam lietuviui netikėtai sustojo širdis.

Lukos miesto, kur gyveno Linas, magistratas Salvatore Giannino patvirtino, kad atliekamas tyrimas. Viena iš keliamų versijų – medikų neatidumas.

21-erių L.Rumšas praėjusią savaitę tris dienas iš eilės varžėsi dviračių lenktynėse, tačiau ketvirtosiose pirmadienį jau nebedalyvavo, nes skundėsi bloga savijauta.

Pirmadienį jis trumpai buvo praradęs sąmonę ir iškart kreipėsi į medikus. Po ligoninėje atliktų tyrimų medikai nenustatė negalavimo priežasčių ir L.Rumšas buvo išleistas namo. Antradienio ryte jis mirė.

„Tikriausiai tai – infarktas“, – sakė su L.Rumšo tėvu Raimondu Rumšu antradienio vakarą telefonu trumpai bendravęs buvusio dviratininko treneris Algimantas Mozolis.

Negalima pilti purvo ant jauno ką tik mirusio vaikino. Aš matau jo tėvų ir šeimos tragediją, ašaras akyse...

Tiek jaunuolio tėvas, buvęs garsus dviratininkas Raimondas Rumšas, tiek jo šeima bei dviračių sporto komanda „Altopack-Eppela“ nebendrauja su žiniasklaida ir prašo gerbti šeimos privatumą.

Kaip praneša lanazione.it, po L.Rumšo mirties Italijoje greitai pasklido kalbos apie jo tėvo ir motinos dopingo istoriją, nutikusią prieš 15 metų, kuomet R.Rumšas užėmė trečiąją vietą prestižinėse „Tour de France“ lenktynėse.

„Labai liūdna. Negalima pilti purvo ant jauno ką tik mirusio vaikino. Aš matau jo tėvų ir šeimos tragediją, ašaras akyse... Linas buvo puikus rimtas sportininkas, važiavo jau 10 metų ir buvo kontroliuojamas kaip ir kiti. Jo mirtis palietė mus visus“, – cituojamas dviračių komandos direktorius Luca Franceschi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius