Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 15

Italijos dziudo federacija atsiprašė dėl turnyro metu skambėjusio LTSR himno

Italijos dziudo federacija atsiprašė lietuvių dėl praėjusią savaitę šios sporto šakos turnyre nuskambėjusio sovietų okupuotos šalies himno, ketvirtadienį pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai.
Tarptautinis dziudo turnyras
Tarptautinis dziudo turnyras / Alfredo Pliadžio nuotr.

LTSR himnas skambėjo per apdovanojimų ceremoniją dziudo Europos jaunių taurėje, kai sveikinta aukso medalį iškovojusi Lietuvos sportininkė Justina Kmieliauskaitė.

„Dziudo, karatė ir kovos menų Italijos federacija prezidento Domenico Falcone vardu atsiuntė Lietuvos ambasadoriui Italijoje Ričardui Šlepavičiui laišką, kuriame atsiprašoma už nepateisinamą klaidą, kai sportininkės Justinos Kmieliauskaitės apdovanojimo metu, buvo pateiktas neteisingas valstybinis himnas“, – BNS sakė Rasa Jakilaitienė.

Į incidentą Lietuvos diplomatai reagavo pirmadienį išsiuntę notą Italijos užsienio reikalų ministerijai ir laiškus Italijos ir Europos dziudo federacijoms.

Lietuvos dziudo federacijos generalinė sekretorė Justina Stalionė yra sakiusi, kad turnyro rengėjai su į jį atvykusia šalies delegacija buvo suderinę teisingą himną.

Turnyras vyko vakarų Italijos mieste Folonikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius