Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtampa – aukščiausiame taške: rankinio lygos ketvirtfinaliuose laukia lemiamos rungtynės

Lietuvos rankinio lygos (LRL) atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse abi sostinės komandos namuose pasiekė revanšą ir išlygino serijos rezultatą. Kas pateks į LRL pusfinalį paaiškės šeštadienį Kaune ir Alytuje vyksiančiose lemiamose trečiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse.
Vilniaus „Amber“ – Kauno „Granitas-Karys“
Vilniaus „Amber“ – Kauno „Granitas-Karys“ / rankinis.lt
Temos: 1 Rankinis

Reguliariajame sezone šeštoje vietoje likusi Vilniaus „Amber“ komanda namuose 31:26 (14:13) nugalėjo trečią vietą užėmusį Kauno „Granitą-Karį“ ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1:1. Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse „Granitas-Karys“ šventė pergalę namuose 26:23.

Nugalėtojus į priekį vedė ukrainietis Mykyta Litvinenko, pelnęs 7 įvarčius, baltarusis Antonas Tsitko įmetė 6 įvarčius, Alanas Bogdiunas surinko 5 įvarčius. „Granito-Kario“ komandai Matas Jurkevičius ir Modestas Štarolis pelnė po 6 įvarčius, Manvydas Lazauskas įmetė 4 įvarčius.

„Neturėjome kelio atgal ir treniruotėse daugiausia akcentavome, kad privalome daug geriau sužaisti rungtynių pabaigą. Tai mums labiausiai kišdavo koją visą sezoną. Esame jauna komanda ir mūsų žaidimas neretai būna lyg karuselės. Gerai, kad atsakomosiose rungtynėse sugebėjome su tuo susitvarkyti, sugebėjome nepamesti galvų lemiamu momentu ir išvengėme nereikalingų klaidų. Tos smulkmenos ir lėmė pergalę, nes rungtynės buvo labai atkaklios, – sakė rungtynių pabaigoje įvartį nuo savo vartų pelnęs ir pergalę įtvirtinęs „Amber“ vartininkas Lukas Gurskis. – Kauniečiai išlieka aiškiais ketvirtfinalio favoritais. „Granitas-Karys“ yra namų komanda ir savo aikštelėje žaidžia daug geriau. Bus labai sunku, reiks be klaidų žaisti nuo pat rungtynių pradžių iki pabaigos.“

Trečiųjų serijos rungtynių prireiks ir dvikovoje tarp ketvirtą vietą reguliariajame sezone užėmusio Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ir laipteliu žemiau finišavusio HC „Vilniaus“. Atsakomosiose rungtynėse vilniečiai namuose iškovojo pergalę 33:30 ir atsirevanšavo už pralaimėjimą pirmose rungtynėse 25:33.

Nugalėtojams Martynas Lapinskas pelnė 11 įvarčių, Vaidas Drevinskas – 7, Laurynas Palevičius – 5. Svečiams Laurynas Petrušis pelnė 8 įvarčius, po 6 kartus pasižymėjo Tautvydas Petrušauskas ir Vilius Juozaitis.

„Pirmą kėlinį sužaidėme kone idealiai. Sumetėme visus metimus, ko trūko pirmose ketvirtfinalio rungtynėse. Tačiau antrą kėlinį pradėjome netaikliais metimais ir taip užvedėme varžovų vartininką. Pradėjome klysti ir leidome varžovams grįžti į rungtynes. Gerai, kad rungtynių pabaigą pavyko sužaisti geriau ir perkelti seriją į lemiamas rungtynes Alytuje, – komentavo rezultatyviausiai HC „Vilniaus“ gretose žaidęs M.Lapinskas. – Komandos yra panašaus pajėgumo. Buvome turnyrinės lentelės kaimynai reguliariajame sezone, dabar yra lygus ir ketvirtfinalio serijos rezultatas. Lemiamose rungtynėse daug lems namų sienos. Bet mes turime daug patyrusių žaidėjų, ilgai žaidžiame kartu ir reikia tai išnaudoti kovoje dėl kelialapio į pusfinalį.“

LRL pusfinaliuose vietas jau užsitikrinę reguliariajame sezone pirmąsias dvi vietas užėmę Vilniaus „Šviesa“ ir Klaipėdos „Dragūnas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius