-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 15

Įveikus 75 km Ignalinos trasos, MTB dviračių lyderius skyrė 0,3 sekundės

Kartais sekundė žmogaus gyvenime nereiškia nieko, o kartais siaubingai daug reiškia trys dešimtosios tos sekundės dalys. Tuo prieš dvylika metų kuo puikiausiai galėjo įsitikinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, kai „Žalgiriui“ tiek laiko užteko surengti ataką ir laimėti finalo rungtynes. Tuo galėjo įsitikinti ir Domas Manikas, kuris tik tiek „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ trečiajame 2015 metų etape Ignalinoje pralaimėjo Eimantui Gudiškiui.
MTB dviračių varžybos
MTB dviračių varžybos / LenaXol.eu nuotr.

Įspūdingiausių šiais metais lenktynių pirmąjį 25 kilometrų ratą laimėjo Arnoldas Valiauga, antrąjį – Justas Klimavičius, o trečiąjį jau minėtas E.Gudiškis. Maža to, likus mažiau nei kilometrui iki finišo dar pirmavo buvęs Lietuvos biatlono rinktinės treneris iš Latvijos Ilmars Bricis, tačiau galutinėje įskaitoje jis liko tik šeštas.

„Tikriausiai geresnio jausmo nei taip laimėti lenktynes, nebūna. Kita vertus, nežiūrint į tą mikroskopinę pergalę, važiuodamas į finišą, varžovą jutau pakankamai neblogai, todėl neabejojau, kad nugalėsiu. Iš tikro, per savo karjerą esu turėjęs ir aštresnių finišų, kada skirtumas tarp dviratininkų priekinių ratų yra vos per padangos storį.

Per savo karjerą esu turėjęs ir aštresnių finišų, kada skirtumas tarp dviratininkų priekinių ratų yra vos per padangos storį.

Šįsyk jaučiau, kad Domas manęs neaplenks. Nepaisant to, finišas buvo labai ilgas ir varginantis, nes finišuoti pradėjome iš labai toli“, – pasakojo lenktynių nugalėtojas.

Ignalinos trasa dviratininkų vadinama pačia sunkiausia. Joje per 75 kilometrus dviratininkai įvažiuoja į daugiau nei vieno kilometro įkalnę.

„Būtent tokiose trasose išryškėja, kas yra ištvermingiausi ir stipriausi. Ignalinos trasa visiems sukelia gana daug sunkumų. Maža to, šįkart dar lijo. Nors aš asmeniškai to beveik nejaučiau – ne tas buvo galvoje. Tačiau kai kur trasa buvo labai slidi ir sudėtinga, o tai pareikalavo papildomo atidumo ir kai kurias atkarpas privertė įveikti labai lėtai“, – pasakojo trečiųjų šių metų lenktynių nugalėtojas.

– Eimantai, turbūt, sutiksite, kad šios lenktynės neeilinės. Vieną ratą laimėjo vienas dviratininkas, antrą – kitas, o lenktynes – jūs...

– Kaip ir minėjau, šios lenktynės pačios ilgiausios ir kalnuočiausios iš visų maratonų etapų, todėl reikia ne tik minti kiek turi jėgų, tačiau jas dėlioti taip, kad pirmas finišo liniją kirstum po trečiojo rato. Man asmeniškai visiškai nesvarbus tarpinių ratų rezultatas – svarbu, kad paskutiniame rate būčiau stipriausias (šypsosi).

– Trasoje buvo paskelbta informacija, kad likus 800 metrų pirmauja Ilmars Bricis, kuris liko tik šeštas. Kas, sakykite, darėsi trasoje per tą paskutinį kilometrą?

– Šioje trasoje dažniausiai išryškėja vienas arba du stipresni dviratininkai, tačiau tik ne šiemet (šypsosi). Šiame etape laikiausi taktikos, kad nei vienas iš mano varžovų nuo manęs neatitrūktų. Padedant komandai, šią užduotį pavyko įgyvendinti gana gerai.

Likus keliems kilometrams iki finišo, paprastai, tarp žmonių įsivyrauja panika. To neturėtų būti. Tada stengiesi išlaikyti kuo šaltesnius nervus ir išlaukti tinkamos akimirkos. I.Bricio nervai palūžo anksčiausiai, todėl jis liko tik šeštas.

– Jūsų paties forma šiemet stabiliai gera. Kas nutiko jūsų karjeroje, lyginant su 2014 metais?

– Lyginti nėra lengva, nes po 2013 metų sezono buvau nusprendęs nebeminti ir pusę metų visai nelipau ant dviračio. Po to pasiilgau šio sporto ir grįžau. Molėtuose dar buvau labai silpnas ir finišavau tik vienuoliktas, o Ignalinoje jau buvau tarp lyderių. Tiesa, likus dešimčiai kilometrų pradūriau padangą ir lenktynės buvo prarastos. Anykščiuose, beje, jau buvau antras.

Šiemet prieš sezoną iškėliau sau aukštus tikslus ir kol kas viskas vyksta netgi geriau nei tikėjausi. Žinoma, kasmet gerėja mano gebėjimai važiuoti sudėtingesnėse atkarpose, dėl to tampu dar greitesnis.

– Minėjote, kad tikslai aukšti. Sakykite, ar išskyrus pirmą vietą, dar yra, kuri jus tenkintų pasibaigus sezonui?

– Tikrai ne. Esu maksimalistas ir visada darau viską, kad iš savęs išspausčiau kiek įmanoma daugiau. Taip pat ir komanda stengiasi daryti viską, kad būtumėm pirmi. Kol kas viskas sekasi gerai – iš trijų etapų, visus laimėjome mes. Stengsimės ir toliau išlaikyti lyderių pozicijas.

„Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ Ignalinos etapo rezultatai:

Eimantas Gudiškis   2:39:31,40
Domas Manikas       2:39:31,70
Mykolas Račiūnas   2:39:35,50
Šarūnas Pacevičius  2:39:35,80
Martynas Utkinas    2:39:36,20

Silvija Latožaitė      2:58:53,80
Kristina Noreikienė 3:03:01,30
Asta Šimkonienė     3:24:36,50
Roma Puišienė        3:25:27,70
Svetlana Zaikova    3:42:09,70

„Volkswagen MTB dviračių maratonų taurėje“ šiemet liko tik du etapai: rugjūčio 16 d. – Molėtuose ir rugsėjo 27 – ąją – Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius