Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 08

Japonijos čiuožėjų pergalės Kinijoje (nuotraukos, video)

Miki Ando ir Takahiko Kozuka padovanojo Japonijai du aukso medalius moterų ir vyrų dailiojo čiuožimo Didžiojo Prizo varžybose Kinijoje. Penktajame „Didžiojo prizo“ etape, kuris savaitgalį vyko Pekine, dalyvavo visas būrys geriausių pasaulio dailiojo čiuožimo atstovų. Nusivilti teko dukart pasaulio čempiono B.Jouberto gerbėjams, nes prancūzas liko per žingsnį nuo pjedestalo.
M.Ando buvo stipriausia moterų varžybose
M.Ando buvo stipriausia moterų varžybose / „Scanpix“ nuotr.

22-ejų M.Ando po trumposios programos buvo tik trečia, tačiau laisvojoje programoje japonė atliko penkis trigubus šuolius ir daugiau nei dešimčia balų aplenkė antroje vietoje likusią kitą Japonijos čiuožėją Akiko Suzuki. Bronza atiteko Rusijos sportininkei Alenai Leonovai.

„Žinojau, kad privalau čiuožti be klaidų. Labai jaudinausi, tačiau jaučiau publikos palaikymą ir jis padėjo man nugalėti“, – kalbėjo čiuožėja, vienintelė istorijoje sugebėjusi varžybose atlikti keturgubą šuolį.

Vyrų varžybose šįkart nenugalimas buvo 21 metų japonas T.Kozuka. Tai buvo tik antrasis „Didžiojo prizo“ titulas vaikino karjeroje. Japonas šešiolika taškų aplenkė antroje vietoje likusį amerikietį B.Mrozą.

„Tai buvo pirmas kartas mano karjeroje, kai buvau stipriausias ir trumpojoje, ir laisvojoje programose. Aš nė sykio negriuvau ir dėl to esu labai laimingas“, – sakė T.Kozuka.

Trečia vieta šiose varžybose atiteko čekui Tomui Verneriui, o per žingsnį nuo medalių liko dukart pasaulio čempionas B.Joubertas, kuris po trumposios programos užėmė antrą vietą. Iš traumų neišsivaduojantis prancūzas griuvo per laisvąją programą ir vėl susižeidė dešinę alkūnę.

Šokių ant ledo varžybose pirmą kartą triumfavo prancūzai Nathalie Pechalat ir Fabianas Bourzatas, o porų varžybose pirmą vietą iškovojo dukart pasaulio čempionai kinai Pang Qing ir Tongas Jianas.

Šeštasis „Didžiojo prizo“ etapas lapkričio 12–14 d. vyks Jungtinėse Valstijose.

 

VIDEO: 2010 Cup of China Miki Ando FS

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius