Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 19

Jaunieji Kauno bėgikai gelbėjo Mozambiko vaikus

Gimtadienį švenčiantis Kaunas davė energingą startą jau tradicija tapusiam UNICEF vaikų bėgimui, kuris šį pavasarį vyks penkiuose Lietuvos miestuose. Kartu su Kauno miesto savivaldybe ir S.Dariaus ir S.Girėno sporto centru organizuotame renginyje prie starto linijos stojo daugiau nei 1000 mažųjų bėgikų, pasiryžusių įveikti vieno kilometro distanciją ir į renginio taupyklę įdėti po penkis eurus badaujantiems Mozambiko vaikams.
UNICEF vaikų bėgimas Kaune
UNICEF vaikų bėgimas Kaune / organizatorių nuotr.
Temos: 2 Kaunas UNICEF

„Didžiuojuosi, kad gimtadienį švenčiame prasmingai, darydami gerus darbus ir rodydami pavyzdį kitiems miestams. Sakiau ir sakysiu, kad padėdami užaugti kitų šalių vaikams, gelbėdami jų gyvybes darome nemažiau svarbų darbą, nei rūpindamiesi savo vaikais. Šiandien Kaunas parodė, kad mokame švęsti ne tik priimdami dovanas, bet ir dalindami jas kitiems,“ – džiaugiasi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Prie starto linijos mažieji kauniečiai stojo pasipuošę specialiais UNICEF marškinėliais, kuriuos puošė keturmetės Sofijos Staselytės pieštas Vytis, o startą bėgimui davė X faktoriuje išgarsėjusios, išskirtiniu balsu pasižyminčios vokalistės Marijos Grabštaitės sugiedotas Lietuvos Respublikos himnas. Mažuosius bėgikus viso renginio metu palaikė vedėjas Tomas Legenzovas, vaikų sporto centras „Strakaliukas“, vaikų šou grupė „Saulės vaikai“, o bėgti skatino ir po finišo pirmuosius jų gyvenime aukso medalius teikė būrys garsių žmonių – atlikėjas Merūnas Vitulskis, kanojininkas, olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, biatlonininkas Tomas Kaukėnas, dainininkės Marija Grabštaitė ir Neringa Nekrašiūtė, tituluotos gražuolės – konkurso „Miss Lietuva 2013“ ir „Mis Lietuva 2014“ nugalėtojos Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė ir Agnė Kavaliauskaitė, profesionalus treneris Jean Clause su šeima ir ilgų distancijų ir maratonų bėgikė Rasa Drazdauskaitė.

„Mes labai džiaugiamės, kad renginyje gali dalyvauti ir dvejų metukų vaikai. Mūsų sūnus visai neseniai atšventė antrąjį gimtadienį ir tai vienas iš nedaugelio renginių, kur gali dalyvauti ir tokie maži vaikai“, - džiaugėsi mažojo bėgiko Motiejaus tėveliai. Tiesa, jis nebuvo pats mažiausias šventės dalyvis. Šįkart renginio rekordininkas – vos pusės metukų Faustas, kuris nors dar tik mokėsi iš kitų mažųjų bėgikų, kaip bėgs ateityje, jau buvo pasipuošęs išskirtiniais šiam renginiui sukurtais UNICEF marškinėliais.

„Šiandien Kaunas įteikė puikią dovaną Mozambiko vaikams. Suteikti viltį gyventi, augti sveikiems ir laimingiems yra geriausias dalykas, kurį vienas žmogus gali padovanoti kitam. Kauno vaikai UNICEF gerumo misijos už kiekvieną vaiką estafetę perduoda Kretingai. Kaip simbolis miestas iš miesto perduodamas 50 metrų ritinys, kuriame palinkėjimus pasaulio vaikams rašo kiekvienas UNICEF vaikų bėgime bėgantis Lietuvos vaikas,“ – sakė UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

UNICEF vaikų bėgimą Kaune vainikavo kvietimas sukurti neįtikėtiną dovaną sau ir pasaulio vaikams. Visi renginio dalyviai įspūdingojo Soboro fone grojant UNICEF ambasadorės P!NK dainai „What about us“ nusifilmavo pirmajame UNICEF muzikiniame vaizdo klipe Lietuvoje.To dalimi taps ir kitų miestų UNICEF bėgimo dalyviai, o sukurtas įspūdingas vaizdo klipas rugsėjį bus pristatytas visam pasauliui.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir „UNICEF Lietuva“ 25-mečiui skirtas vaikų bėgimas vyks ir kituose Lietuvos miestuose: gegužės 27 d. Kretingoje, birželio 2 d. Klaipėdoje, birželio 8 d. Druskininkuose, birželio 15 d. Vilniuje.

UNICEF vaikų bėgimus globoja J.E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Užregistruoti vaiką į bėgimą galima sumokant 5 eurų mokestį „Svarbus kiekvienas vaikas“. Už šią 5 eurų paramą bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkias dienas maitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike. Registracija vyksta adresu http://bit.ly/uzkiekvienavaika

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

Unicef vaikų bėgimas „už kiekvieną vaiką“ – linksmas 500 – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus.

Projekto rėmėjai – „Lietuvos energija“, Užsienio reikalų ministerija, Kauno, Klaipėdos, Kretingos ir Druskininkų miestų savivaldybės, medicinos ir chirurgijos centras „Northway“.

Apie UNICEF

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. Tapkite nuolatiniu Unicef rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Vos 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius