-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 13

Jaunieji Lietuvos bušido kovotojai šturmavo Japoniją

Rugsėjo 11d. Japonijos sostinėje Tokijuje įvyko „Bushido ZST'29“ turnyras. Turnyro metu įvyko dviejų svorio kategorijų – lengvos ir pusiau vidutinės pirmosios „Grand Prix“ ketvirtfinalio kovos.
Ignas Barysas
Ignas Barysas / LBF nuotr.

Šiame turnyre abiejose svorio kategorijose kovojo du Lietuvos bušido jaunimo rinktinės kovotojai iš Kauno – Ignas Barysas (s.k.„Cunamis) ir Darius Minkevičius (s.k. „Dainralfas“).

Ignas Barysas kovojo lengvosios svorio kategorijos GP turnyre. Nors kova visus tris raundus vyko įtemptai, pasibaigus laikui, teisėjai pergalę taškais 30-29 atidavė japonui Kenichi Ito.

Kenichi Ito yra labai patyręs ir pavojingas priešininkas, turintis įspūdingą dvidešimties profesionalių kovų sąrašą. Tarp jo nugalėtų priešininkų yra ne kartą Lietuvoje matyti Masayuki Okude bei Takumi Yano. Lygiosiomis jis yra sukovojęs ir su ZST „simboliu“, bei Lietuvoje ne kartą kovojusiu Naoyuki Kotani.

Garsiausias kovotojas, su kuriuo Ito yra tekę kovoti yra buvęs „Sengoku“ čempionas Masanori Kanehara.

2004-2005 metais panašiame turnyre dalyvavo, bei triumfavo Kauno „Titanas“ klubo kovotojas Remigijus Morkevičius.

Antrasis bušido jaunimo rinktinės narys Darius Minkevičius sutriuškino savo varžovą japonų kovotoją Sheltoną Morrisą, atlikdamas rankos laužimą.

„Labai džiugu, kad Lietuvoje auga jauna stipri bushido kovotojų karta. Abiems kovotojams dar tik po 18 metų, o jau verčia drebeti patyrusius japonų samurajus. Todėl galima drąsiai teigti, jog jaunieji mūsų kovotojai eina tokių visame pasaulyje gerai žinomų Lietuvos kovotojų kaip Egidijus Valavičius, Remigijus Morkevičius, Kęstutis Smirnovas bei Marius Žaromskis pėdomis“, – rašoma Lietuvos bušido federacijos pranešime.

Iš tekančios saulės šalies gryžusiems jauniesiems kovotojams ilgai ilsėtis nebus kada, nes jie jau už dviejų savaičių rugsėjo 23 d. kovos Šiaulių Arenoje, „SWAT'24 Saulės mūšis“ turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius