Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 11

Jaunieji Lietuvos tinklininkai įsibėgėja: keturios pergalės iš keturių

Europos U-18 paplūdimio tinklinio čempionate įsibėgėja ir Lietuvos komandos. Antrajame grupės etapo ture visos Lietuvos tinklininkų komandos parodė, kad yra rimtai nusiteikusios kovoti dėl kelialiapių į atkrintamąsias varžybas ir iškovojo keturias pergales iš tiek pat galimų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Augusto Četkausko nuotr.

Pirmieji į kovą antrajame rate vėl kilo kelmiškis Martynas Lopetaitis su vilniečiu Robertu Juchnevičiumi. Panašu, kad vaikinai padarė išvadas po pirmosios nesekmės ir dvikovą prieš varžovus iš Kroatijos Ivaną Zeljkovičių ir Mario Borašą pradėjo ryžtingai: pirmąjį setą lietuviai laimėjo 22:20. Tiesa, kroatai, laimėję pirmąjį savo rmačą, taip pat sugebėjo parodyti tvirtą charakterį ir antrąjį setą pradėjo spurtu. Aistringas žiūrovų palaikymas įkvėpė Martyną ir Robertą, kurie atlikę kelis iš eilės įspūdingus smūgius perėmė iniciatyvą į savo rankas ir jos nepaleido iki seto pabaigos, kuriame šventė pergalę 21:18.

Įkvėptos vaikinų sėkmės ir degančios noru atsirevanšuoti už pirmąją nesėkmę Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė susitikimą su Suomijos tinklininkėmis Katju Puskala ir Hanna Salomaki pradėjo įspūdingu spurtu 10:1. Savo įspūdingą žaidimą mūsų merginos tęsė ir toliau, tad pirmąjį setą laimėjo užtikrintai – 21:9. Antrąjį setą Lietuvos tinklininkės pradėjo šiek tiek atsipalaidavusios, tačiau išlyginusios rezultatą (7:7) nesustojo ir antrąjį setą laimėjo užtikrintai – 21:10.

Antroji merginų komanda, Karolina Uvarovaitė ir Aiste Simuntytė, nenorėjo likti vienintele Lietuvos komanda neiškovojusia pergalės, tad varžybas prieš oponentes iš Prancūzijos Jeanne Drouet ir Pauline Lassale pradėjo su papildoma motyvacija ir pirmąjį varžybų setą laimėjo užtikrintai – 21:14. Vis dėlto, Prancūzijos tinklininkės antrajame sete sugebėjo atsitiesti ir po įtemptos kovos išplėšė sunkią pergalė 21:19. Visų Lietuvos sirgalių džiaugsmui prancūzių pergalė antrajame sete Karolinos ir Aistės nepalaužė, kurios lemiamame sete pasiekė užtikrintą pergalę – 15:7.

Idealų lietuvių pasirodymą antrajame rate užbaigė ir antrąją savo pergalę iškovojo Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius. Šį kartą priešnuodžių prieš nepramušamas Arno užtvaras bei nesulaikomus Gilberto smūgius neatrado mūsų kaimynų Latvijos tinklininkai Maris Lencmanis ir Vlads Smirnovs. Lietuvos vaikinai ramiai ir užtikrintai laimėjo du setus iš eilės – 21:14  ir 21:10. Laimėję antrą mačą iš eilės Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas, tačiau dėl to atsipalaiduoti nežada ir padarys viską, kad paskutiniame grupės susitikime nugalėtų Čekijos porą Tomą Vaną ir Stepaną Trojaną.

Likusios Lietuvos komandos rytoj nuo 9 valandos kovos dėl išlikimo Europos čempionate. Laimėjusios rytojaus varžybas jos užsitikrintų kelialapį į atkrintamąsias varžybas, o pralaimėjus reiktų tikėtis palankių rezultatų kitose grupėse. Primename, kad iš 6 grupių, kurios sudarytos iš 4 komandų, į kitą etapą patenka po dvi stipriausias ir keturios geriausios trečiąsias vietas užėmusios komandos.

Lietuvos komandų pirmosios dienos rezultatai:

Lopetaitis/Juchnevič – Bryl/Malec (Lenkija) 0:2 (10:21; 13:21)
Lopetatis/Juchnevič – Zeljkovic/Boras (CKroatija) 2:0 (22:20; 21:18)

Kerpė/Rumševičius – Benotto/Colarusso (Italija 2:0 (21:14; 21:14)
Kerpė/Rumševičius – Lancmanis/Smirnovs (Latvija) 2:0 (21:14; 21:10)

Dumbauskaitė/Povilaitytė – Betschart/Eiholzer (Šveicarija) 1:2 (21:15; 18:21; 13:15)
Dumbauskaitė/Povilaitytė – Puskala/Salomaki (Suomija) 2:0 (21:9; 21:10)

Uvarovaitė/Simuntytė – Ittlinger/Weiland (Vokietija) 0:2 (17:21; 13:21)
Uvarovaitė/Simuntytė – Drouet/Lassale (Prancūzija) 2:1 (21:14; 19:21; 15:7)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius