-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 20

Jaunoji Lietuvos olimpinė viltis laimėjo varžybas Japonijoje

Lietuvos breiko šokėja, daugkartinė šalies čempionė Dominika Banevič – Bgirl Nicka, atstovaujanti Vilniaus klubui „Ratuto“, laimėjo prestižines breiko varžybas Japonijos sostinėje.
Dominika Banevič
Dominika Banevič / „Breaking for Gold“ nuotr.

Gilias breiko tradicijas turinčiame Tokijuje turnyrą rengė Pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF). Jame buvo varžomasi ne tik dėl nugalėtojų laurų, bet ir dėl pasaulio reitingo bei olimpinės atrankos reitingo taškų. „Breaking for Gold“ serijos varžybos šį kartą buvo pavadintos „Tokyo Challenge“.

Iki finalo kovų D.Banevič didesnio iššūkio turnyras nesukėlė: be didesnio pasipriešinimo ji įveikė visas varžoves. Finale mūsų sportininkės laukė šokėja iš JAV Logan Edra – Bgirl Logistx, už nugaros turnyre jau palikusi šių metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoją Ayumi Fukushima – Bgirl Ayumi iš Japonijos bei tituluotą sportininkę iš Vokietijos 2021 m. pasaulio čempionato bronzos medalio savininkę Sanja Jilwan Rasul – Bgirl Jilou.

Finale sportininkės šoko tris kartus. Pirmosios dvikovos rezultatas buvo 3:2 Bgirl Nickos naudai, antrosios – 4:1. Trečiojoje dvikovoje 4:1 į priekį išsiveržė amerikietė, tačiau šis šokis jau nepakeitė galutinio turnyro rezultato – 2:1 finalą laimėjo D.Banevič – Bgirl Nicka.

Iš viso šiame turnyre startavo 39 sportininkės.

„Jaučiuosi labai dėkinga po šiandienos pergalės! Sunku apibūdinti tą jausmą!” – po varžybų teigė Lietuvos breiko šokėja. Priminsime, kad ji varžėsi suaugusiųjų merginų kategorijoje, nors šiuo metu dar yra tik 15 metų amžiaus.

Iki šių varžybų jaunoji mūsų šalies sportininkė užėmė 6-ąsias vietas pasaulio ir olimpinės atrankos reitinguose, tačiau dabar neabejotinai pakils per vieną ar net dvi pozicijas ir vienoje, ir kitoje įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius