Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 14

Jaunųjų tinklininkių treneris Marius Vasiliauskas: „Merginos už varžoves buvo stipresnės charakteriu ir širdimi“

Charakteris. Tai, pasak trenerio Mariaus Vasiliausko, padėjo Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei triumfuoti pasaulio jaunimo (iki 19 metų) paplūdimio tinklinio čempionate.
Marius Vasiliauskas
Marius Vasiliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Merginos Kipre pakartojo aukščiausią lietuvių pasiekimą prestižiniuose jaunių čempionatuose. 2004 metais pasaulio U-19 čempionate buvo triumfavę šiauliečiai Arvydas Mišeikis ir Arūnas Kirsnys.

„Maždaug 12 komandų buvo visiškai apylygės. Tikėjomės laimėti, bet kai susitinka dvylika vienodo pajėgumo komandų, visko gali nutikti. Buvo daug sunkių mačų, kuriuose laimėtojos sprendėsi pačiose setų pabaigose. Merginos buvo stiprios savo charakteriu“, – 15min.lt  pasakojo M.Vasiliauskas.

„Sporte, kai yra lygios komandos, laimi žmogaus charakteris ir širdis. Jos buvo tiesiog stipresnės už kitas savo charakteriu. Kai rezultatas eina taškas į tašką, laimi tas, kas sužaidžia protingiau, kas turi daugiau patirties ir yra stipresnis savo vidumi“, – Monikos ir Ievos pergalės priežastis įvardijo treneris.

Sporte, kai yra lygios komandos, laimi žmogaus charakteris ir širdis. Jos buvo tiesiog stipresnės už kitas savo charakteriu.

2011 m. merginos tapo Europos U-18 čempionato, vykusio Lietuvoje, nugalėtojomis, tačiau šiemet savo pranašumą teko įrodyti ne tik prieš Europos, bet ir kitų žemynų komandas.

„Buvo labai stiprių komandų iš Brazilijos, JAV, Kanados, Australijos. Iš viso 32 poros. Čempionatas baigėsi europiečių pergale, bet jei reiktų žaisti iš naujo, niekas negalėtų pasakyti, kaip turnyras baigtųsi. Tačiau dabar tai jau yra istorija, ir galime pasidžiaugti, kad sėkmė lydėjo mus“, – sakė M.Vasiliauskas.

Iš Kipro tinklininkės vyks tiesiai į Olandiją, kur liepos 18-22 d. vyks Europos U-23 čempionatas. M.Vasiliauskas pripažino, kad tikėtis sėkmės šiame turnyre – sudėtinga. 

„Olandijoje bus žymiai vyresnės varžovės, kurios dalyvauja jau ir suaugusiųjų čempionatuose. Bandysime lipti aukštyn, semtis patirties, kad greičiau pasiektume suaugusiųjų lygį.

Kokie tikslai? Jei U-19 pasaulio čempionatas būtų nepasibaigęs taip, kaip pasibaigė, Olandijoje būtume kėlę tikslus užimti kuo aukštesnę vietą. Bet po laimėto pasaulio čempionato turnyras, vykstantis jau kitą savaitę, emociškai būna labai sudėtingas. Sunku pasakyti, kaip pavyks atsistatyti, todėl didelių planų nepuoselėjame. Jei merginos emociškai bus pasiruošusios, pabandysime pakovoti“, – teigė treneris.

Paklaustas, ar leis auklėtinėms atšvęsti pergalę, M.Vasiliauskas juokėsi: „Norėtume, kad pažymėtų pergalę, bet jos tokios, kurios nelabai linkusios švęsti“.

„Po apdovanojimų laukia visų dalyvių ir organizatorių šventė. Tegul pasidžiaugia, nevaržysime. Tokios akimirkos būna retai“, – pridūrė treneris.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Monika Povilaitytė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Monika Povilaitytė
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Ieva Dumbauskaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ieva Dumbauskaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius