2016 10 07

JAV sportininkams 2015-aisiais išduoti 583 leidimai vartoti draudžiamus preparatus

JAV sportininkams 2015-aisiais išduoti 583 leidimai vartoti draudžiamus preparatus terapiniam vartojimui (TUE), internete paskelbė Rusijos kibernetinio šnipinėjimo grupė „Tsar Team“ (APT28), dar žinoma kaip „Fancy Bears“.
Christopheris Froome'as
Christopheris Froome'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Turime kelis JAV sporto pareigūnų, susijusių su dopingu, laiškus. Šiandien pradedame viešinti Jungtinių Valstijų antidopingo agentūros (USADA) mokslinio vadovo daktaro Matthew Fedoruko elektroninius laiškus“, – sakoma pareiškime.

Pranešama, kad TUE pasinaudojo daugiau kaip 200 sportininkų. Dauguma jų – dviratininkai, triatlonininkai, plaukikai ir slidininkai. Paviešintuose laiškuose taip pat nurodomi USADA darbo trūkumai ir atvejai, kai buvo slepiamas įvairių uždraustų preparatų vartojimas.

Pirmojoje rugsėjo pusėje programišiai įsilaužė į Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) duomenų bazę ir pavogė konfidencialius duomenis apie draudžiamų vaistų vartojimą.

Jie paviešino septynis sąrašus sportininkų, kuriems buvo suteikta TUE. „Fancy Bears“ nutekino tokių žvaigždžių, kaip Serena ir Venus Williams, ispanų tenisininko Rafaelio Nadalio ir brito Chriso Froome'o, bylas.

Iš rusų olimpiečių į minėtus sąrašus „pakliuvo“ tik boksininkas Michailas Alojanas. Anot programišių, jo organizme buvo rasta stimuliuojančio preparato – tuaminoheptano.

WADA jau patvirtino, kad šie dokumentai yra tikri. Jie buvo pavogti įsilaužus į Antidopingo administravimo ir vadybos sistemos (ADAMS) duomenų bazę, kurioje registruojami visų dopingo tyrimų rezultatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius