-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

„Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ dalyvių laukia karališkuoju vadinamas etapas

Ignalina yra tas miestas, kuriame MTB dviračių maratonų taurės vyksta kasmet nuo pat šios lenktynių serijos pradžios. Karališkuoju vadinamas etapas yra ne tik pats sunkiausias dėl vaizdingų, tačiau aukštų ir techniškai sudėtingų įkalnių. Nepakartojama gamta į Ignaliną jau kelinti metai iš eilės sukviečia beveik pusantro tūkstančio dviračių sporto entuziastų. Šiemet, ketvirtame „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ etape sekmadienį, jų irgi laukiama rekordinio būrio.
„Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ dalyvių laukia karališkuoju vadinamas etapas
„Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ dalyvių laukia karališkuoju vadinamas etapas / Partnerio nuotr.

Svetingi šeimininkai neleidžia ieškoti alternatyvų

„Mes Ignalinoje varžomės kasmet. Nuo pat pirmųjų varžybų, kai čia į MTB lenktynes susirinko kelis kartus mažesnė kompanija, vietos žmonės, mūsų pagalbininkai, savanoriai, neleidžia nė trumpam suabejoti – varžybos Ignalinoje privalo būti. Šiame krašte dviratininkai yra laukiami, ypač svetingai sutinkami, o vietos gyventojai net be jokio raginimo prisideda prie didelės dviračių ir geros nuotaikos šventės“, – pasakoja renginio koordinatorius Arūnas Daugirdas.

Nors ilgiausią – 3 ratų (78 km) – distanciją pasirinkusiems įveikti dviratininkams tenka iš viso įveikti daugiau nei 1000 metrų įkalnių iššūkius, nuo 2015 metų, kai varžybų formatas įgavo 3, 2 ir 1 rato distancijas, trasa mažai keičiasi. Pasak A. Daugirdo, ji yra sunki, tačiau tuo pačiu ir nepakartojama: „Tie, kas nors kartą yra važiavę Ignalinos etape, čia visada stengiasi grįžti. Ne tik dėl unikalios trasos, Būdakalnio ar Bokšto kalnų, bet ir dėl nepaprastos varžybas lydinčios auros“, – sako varžybų organizatorius.

Jis užtikrina, kad vietos gyventojai šiemet ir vėl vaišins bei svetingai priims pro jų namus važiuojančius dviratininkus – Ignalinos etapo šeimininkų svetingumas jau tapo išskirtiniu šio etapo skiriamuoju bruožu.

Partnerio nuotr./„Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ dalyvių laukia karališkuoju vadinamas etapas
Partnerio nuotr./„Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ dalyvių laukia karališkuoju vadinamas etapas

Sezono lyderiai kovos dėl pergalių

„Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ vyrų bendrojoje įskaitoje pirmauja Eimantas Gudiškis iš „Colibri Cycling Team“. Eimantas šiemet laimėjo tris pirmuosius etapus – Druskininkuose, Vilniuje ir Žagarėje. Ignalinoje jam lygių nebuvo ir 2017-aisiais, ir 2018-aisiais. Prieš metus Ignalinoje antras finišo liniją kirto Edgaras Kovaliovas, o trečią vietą užėmė Arnoldas Valiauga, vėliau tapęs ir sezono laureatu. Šiemet po trijų etapų antroje vietoje yra Šarūnas Pacevičius („Impuls Racing Team“), trečias – jo komandos draugas Domas Manikas. Abu „Impuls Racing Team“ nariai šiemet demonstruoja puikią sportinę formą, prieš savaitę būtent jie kopė ant aukščiausių garbės pakylos laiptelių Lietuvos MTB XCM čempionate. Artėjanti MTB maratonų taurės atomazga žada tikrai labai atkaklią kovą iki pat finišo. Ignalinos etapo trasa – pati ilgiausia ir sunkiausia, todėl čia iškovota pergalė yra vertinama ypatingai.

Moterų varžybose pagrindine favorite bus vadinama Silvija Pacevičienė. Trečiame taurės etape Žagarėje ji turėjo pripažinti Katažinos Sosnos pranašumą, tačiau pastaroji sportininkė šią savaitę dalyvaus Europos dviračių plento čempionate, tad S.Pacevičienė kovos su Tatjana Petrauskiene ir Gabriele Andrašiūniene. Būtent šios sportininkės užima 2-ą ir 3-ią vietas bendroje įskaitoje. Gabrielė praėjusią savaitę iškovojo medalį orientavimosi sporto kalnų dviračiais pasaulio čempionate, tad jos sportinė forma nekelia abejonių.

Prizai dalyviams

Ilgiausias MTB dviračių maratonų taurės etapas neturėtų prailgti. Kol dalyviai mins pedalus 1, 2 arba 3 ratų distancijose, jų atžalos galės leisti laiką vaikų zonoje, o didžioji sportininkų dalis finišo laukia dėl tradiciškai dosnios loterijos, kurioje dalyvauja visų etapo sportininkų numeriai. Didžiausios mūsų šalyje MTB dviračių šventės organizatoriai ir šiam etapui yra surinkę solidų dovanų fondą, o svetingi šeimininkai tradiciškai jį papildys staigmenomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius