-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 27

Jie rusai, bet kitaip mąstantys: Vladimirui Putinui – ne!

Nuo tada, kai Kremliaus kariuomenė pradėjo karą Ukrainoje, tapo vis pavojingiau kritikuoti Rusijos valdžią. Daugybė Rusijos sportininkų irgi apsitvėrė tylos sienomis, siekdami išvengti Kremliaus pareigūnų dėmesio. Tačiau keli atletai išdrįso prabilti ir kritikuoti Vladimirą Putiną bei jo kruviną režimą. Kas tokie yra šie drąsuoliai?
Dauguma rusų nedrįsta kritikuoti V.Putino, tačiau A.Panarinas yra tai padaręs, o M.Lasickienė atvirai kalbėjo apie dopingo ydas šalyje.
Dauguma rusų nedrįsta kritikuoti V.Putino, tačiau A.Panarinas yra tai padaręs, o M.Lasickienė atvirai kalbėjo apie dopingo ydas šalyje. / „Scanpix“ nuotr.

M.Lasickienė pas V.Putiną neatėjo

Drąsiai yra pratusi kalbėti ir Marija Lasickienė. Už lietuviško kraujo turinčio Vlado Lasicko ištekėjusi lengvosios atletikos žvaigždė įprastai atvirai kalbėdavo apie savo sporto problemas.

Daug metų juodžiausia Rusijos sporto yda buvo dopingas, kurio programa buvo palaikoma valstybiniu lygmeniu per Sočio olimpines žaidynes. „Aš susirūpinusi, kad nėra matomo progreso, – apie dopingo bėdas Rusijoje „Usa Today“ yra sakiusi žymioji šuolininkė į aukštį. –Susidaro įspūdis, kad mes nenorime nieko pakeisti į gerąją pusę, o tiesiog išlaukti, kol draudimas bus panaikintas. Turime suvokti, kad sporte reikalingos drastiškos permainos.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

M.Lasickienė net grasino palikti Rusiją, jei Rusijos antidopingo agentūra bus suspenduota. Be to, ji žadėjo prisidėti finansiškai, kad būtų sprendžiamos ilgametės dopingo bėdos.

M.Lasickienė ir jos vyras, sporto komentatorius, aktyviai kritikavo Rusijos lengvosios federacijos vadovybę, kuri buvo pasyvi, nors šiame sporte Rusija yra turėjusi daugybę dopingo atvejų.

Pernai tapusi olimpinių žaidynių čempione Tokijuje, ji neapsilankė pas Kremliaus šeimininką Vladimirą Putiną per tradicinį olimpiečių apdovanojimą. M.Lasickienė. Tąkart ji teisinosi, kad turi įtemptą treniruočių tvarkaraštį.

Tačiau akivaizdu, kad priežastis buvo gilesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius