-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 11

Jonas Ruddas: Rūta Meilutytė trokšta pasiekti pasaulio rekordą

Po triumfo olimpinėse žaidynėse ir atostogų gimtinėje plaukikė Rūta Meilutytė grįžo prie įprasto gyvenimo režimo Plimute. Anglijos žiniasklaida praneša, kad į treniruotes olimpinė čempionė kibo su naujomis ambicijomis ir tikslu pagerinti pasaulio rekordą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo sensacingo R.Meilutytės pasirodymo Londono olimpinėse žaidynėse prabėgo daugiau nei mėnuo. Liepos 30-ąją ji pasidabino aukso medaliu, o diena anksčiau pasiekė Europos rekordą 100 metrų krūtine rungtyje.

Iki pasaulio rekordo lietuvei pritrūko 0,4 sekundės, o dabar Plimuto žvaigždė pasiryžusi padaryti viską, kad jai priklausytų ir greičiausias rezultatas pasaulyje. 

R.Meilutytės treneris ir Plimuto plaukimo mokyklos direktorius Jonas Ruddas pasakojo, kad į baseiną jo auklėtinė atskubėjo vos grįžusi iš Lietuvos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė nustebino ir savo trenerį Joną Ruddą.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./

„Kelionė į Plimutą Rūtai užtruko apie 40 valandų, todėl ji buvo pavargusi. Bet Rūta nebūtų Rūta. Ji net nepailsėjusi  atvyko į treniruotę. Ji be galo disciplinuota ir jūs net nepagalvotumėte, jog į šią mokyklą įžengė olimpinė čempionė“, – kalbėjo J.Ruddas.

Pasak trenerio, R.Meilutytė grįžusi į mokyklą iki šiol niekam neparodė olimpinėse žaidynėse iškovoto medalio: „Ji niekam nedemonstruoja savo laimėjimo – neatsinešė jo nei į mokyklą, nei į plaukimo treniruotes. Tiesą pasakius, kai kuriuos tai netgi šiek tiek nuvylė.“

J.Ruddas su savo auklėtine aptarė treniruočių planą ir iškėlė naujus tikslus. 

„Mes turėjome susirinkimą ir susidėliojome ne tik tikslus, bet ir metodus, kaip galėtume visą tai pasiekti. Rūta – alkana pergalių, ji trokšta pasiekti pasaulio rekordą. Iki jo olimpinėse žaidynėse pritrūko vos keturių dešimtųjų“, – teigė plaukimo treneris.

„Atrodo, kad viskas įvyko taip seniai. Žiūriu į šią penkiolikmetę su mokykline uniforma ir suprantu, kad grįžome į realybę. Su Rūta nesikalbėjome apie olimpines žaidynes. Ji tik pasakė, jog tai, kas įvyko, jau praeitis“, – sakė J.Ruddas.

R.Meilutytės gerbėjai šį savaitgalį turės galimybę išvysti plaukikę baseine. Kartu su kitais mokyklos auklėtiniais ji dalyvaus specialiame Plimuto plaukimo mokyklos renginyje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius