Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 21

Jubiliejinis finišas: R.Leleivytė 10-ąjį kartą įveikė „Giro d'Italia“ maršrutą

Lietuvos dviratininkė Rasa Leleivytė 10-ą kartą dalyvavo Italijoje surengtose moterų daugiadienėse dviračių lenktynėse „Giro d'Italia“ ir 10-ą kartą įveikė šių varžybų maršrutą. Italijos komandai „Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano“ atstovaujanti Rasa bendrojoje įskaitoje užėmė 49-ą vietą. 10 ir daugiau kartų „Giro d'Italia“ lenktynėse yra dalyvavusios 24 dviratininkės, o 10 ir daugiau kartų visą varžybų kilometražą yra įveikusi 21 sportininkė.
Rasa Leleivytė
Rasa Leleivytė / Vytauto Dranginio nuotr.

Po 16 kartų „Giro“ dalyvavo italės Fabiana Luperini ir Silvia Valsecchi, o po 15 – Edita Pučinskaitė ir italė Giorgi Bronzini. 10 kartų šiose varžybose startavo Diana Žiliūtė. Edita ir Diana visus kartus pasiekė lenktynių finišą.

„Giro d'Italia“ šiemet vyko 31-ą kartą. Trečią kartą nugalėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionė, 2018 metų pasaulio bei 2016 metų Europos čempionė olandė Anna van der Breggen („Boels – Dolmans“). Už pergalę jai atiteko 400 pasaulio reitingo taškų ir 1330 eurų premija. Antra buvo lenkė Katarzyna Niewiadoma („Canyon SRAM“, +1.14), o trečia – italė Elisa Longo Borghini („Trek – Segafredo“, +2.20). Nugalėtojos titulą gynusi dabartinė pasaulio čempionė olandė Annemiek van Vleuten („Mitchelton – Scott“) septintajame etape patyrė rankos traumą. Lenktynių lyderė aštuntajame etape nebestartavo.

R.Leleivytė trečiajame etape (138 km) finišavo 25-a, o septintajame etape (107 km) – 30-a.

„Giro“ buvo sunkus, neturėjome nė vieno lengvesnio etapo. Dauguma dviratininkių buvo labai gerai pasirengusios, todėl varžybų lygis buvo labai aukštas. Turėjau gerą galimybę pasiruošti pasaulio čempionatui, kuris Italijoje prasidės jau ketvirtadienį“, – sakė R.Leleivytė.

Devynių etapų varžybose (975,8 km) dalyvavo 137 dviratininkės iš 23 komandų ir 30 šalių. Iš Lietuvos dviratininkių lenktynėse dar dalyvavo Olivija Baleišytė. „Giro“ debiutantė dėl viršyto laiko limito buvo priversta pasitraukti iš varžybų po antrojo etapo.

2006 ir 2007 metais „Giro d'Italia“ lenktynes laimėjo E.Pučinskaitė. Ji kartą buvo antra (2003 m.) ir triskart – trečia (1997, 2001, 2005 m.). Šiose varžybose D.Žiliūtė po kartą buvo antra (2001 m.) ir trečia (2002 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius