-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 02

K.Navickas treniruos olimpinę Prancūzijos badmintono rinktinę: „Tai didelė atsakomybė“

Geriausias visų laikų Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas išvyksta į Paryžių. 38-erių lietuvis ruoš prancūzus 2024-aisiais būtent Paryžiuje vyksiančioms olimpinėms žaidynėms.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Priėmiau Prancūzijos badmintono federacijos pasiūlymą treniruoti nacionalinę rinktinę. Būsiu atsakingas už vieneto žaidėjų tobulėjimą olimpiniame centre Paryžiuje“, – feiskube rašė K.Navickas.

Pirmoji šią žinią Lietuvoje pranešė LRT žurnalistė Brigita Virbalytė. K.Navickas Lietuvoje yra įkūręs savo vardo badmintono akademiją.

„Prancūzijos federacija viena stipriausių Europoje, o esama žaidėjų karta – viena talentingiausių pasaulyje. Tai didelė atsakomybė, bet priimu ją su stipriu ryžtu ir noru tobulėti. Dirbsiu labai stiprioje trenerių komandoje, kurioje siekdami aukščiausių tikslų tobulėsime ir individualiai“, – tęsė K.Navickas, pats Pekino olimpinėse žaidynėse 2008-aisiais iškovojęs 9 vietą.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Kęstutis Navickas su Europos žaidynių bronzos medaliu 2015-aisiais.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Kęstutis Navickas su Europos žaidynių bronzos medaliu 2015-aisiais.

„Tai labai didelė galimybė, bet kartu ir sunkus sprendimas. „Navickas Badminton“ organizacija žengia į priekį labai sparčiai ir kokybiškai. Akademijos veiklos ir Lietuvos badmintono vystymas man ypatingai svarbus viso gyvenimo darbas. Būdamas žaidėju visada siekiau garsinti mūsų mažą šalį ir tapti kiek įmanoma geresniu pasauliniame lygmenyje. Būdamas treneriu – siekiu to paties. Gyvenimo misija – kad visa patirtis ir žinios sugrįžtų į akademijos veiklą ir Lietuvos badmintoną“, – pridūrė K.Navickas.

Aukščiausiai pasaulio vienetų reitinge jis buvo pakilęs iki 38 vietos, o 2015-aisiais Europos žaidynėse iškovojo bronzos medalį.

„Navickas Badminton“ akademija šiuo metu kaip niekada stipri. Tęsiame organizacijos veiklą su nerealia komanda ir bendruomene. Esu labai dėkingas visiems už atsidavimą ir palaikymą. Jums noriu perduoti visas savo žinias ir kaupiamą patirtį“, – įrašą feisbuke baigė K.Navickas.

„Scanpix“/AP nuotr./Toma Junioras Popovas
„Scanpix“/AP nuotr./Toma Junioras Popovas

Geriausių pasaulio badmintonininkų reitinge 23-ejų prancūzas Toma Junioras Popovas šiuo metu užima 32 vietą, o pirmajame penkiasdešimtuke dar yra 35-erių Brice‘as Leverdezas (39) ir 30-metis Thomas Rouxelis (41).

Moterų reitinge aukščiausią vietą – 44 – užima iš Kinijos kilusi, bet Prancūzijai atstovaujanti 30-metė Qi Xuefei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius