-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 01

Kadenciją baigęs Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Klemensas Rimšelis dar pirmadienį dėliojo kitų metų sporto biudžetą

Pirmadienį, paskutinę darbo dieną baigiantis kadencijai, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis padėkojo visiems darbuotojams už nuoširdų ir profesionalų darbą, už tai, kad kartu nuveikta daug darbų. Prieš susitikimą su darbuotojais K.Rimšelis Vyriausybėje dalyvavo ginant kontrolinius ateinančių metų biudžeto skaičius.
Klemensas Rimšelis
Klemensas Rimšelis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Dirbdamas siekiau, kad būtų skaidriau pradėta operuoti valstybės lėšomis, kad departamentas užimtų deramą ir tvirtą poziciją tiek valstybės institucinėje sąrangoje, tiek tarp visuomeninių organizacijų.

Pradėjome skaičiuoti sporto indėlį į ekonomiką ir įrodėme, kad sporto sfera nėra finansinė bedugnė. Sutvarkyti finansai, nepralaimėta nė viena byla, neįprastai daug pabaigtų infrastruktūros objektų,  sklandus pirmininkavimas Europos Sąjungos Sporto tarybai – tai darbai, kuriuos atlikote jūs – profesionalūs ir kompetentingi žmonės. Man buvo malonu dirbti kartu“, – teikdamas padėkas departamento darbuotojams sakė K.Rimšelis.

K.Rimšelio kadencija baigėsi 2014 m. birželio 30 dieną. Kol bus paskirtas naujas vadovas, generalinio direktoriaus funkcijas atlieka pavaduotojas Vytautas Vainys.          

Per ketverius K.Rimšelio vadovavimo metus buvo panaikintos operacijos grynaisiais valstybės biudžeto pinigais, įvestas fondo paraiškų ekspertinis vertinimas bei sugriežtinta atsiskaitymo už šių lėšų naudojimą tvarka, patvirtintas naujas biudžeto lėšų tvarkos aprašas; siekiant geriau planuoti valstybės lėšas pakeista tarptautinių sporto renginių, finansuojamų iš biudžeto, tvarka, federacijų pripažinimo tvarka, patvirtintos sportinio ugdymo rekomendacijos sporto mokykloms ir centrams; padidintos valstybės stipendijos, į prieš krizinį lygį atstatytos premijos už pasiekimus, padidintas finansavimas pasirengimui olimpinėms – žiemos ir vasaros žaidynėms, skirtas papildomas finansavimas komandinėms sporto šakoms, kurių sportininkai nerengiami Lietuvos olimpiniame sporto centre; baigti statyti bei pastatyti nauji 22 sporto infrastruktūros objektai, įrengtos 44 universalios dirbtinės dangos aikštelės.

K.Rimšelio kadencija baigėsi 2014 m. birželio 30 dieną. Kol bus paskirtas naujas vadovas, generalinio direktoriaus funkcijas atlieka pavaduotojas Vytautas Vainys.        

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius