Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 30

Kaip motyvuoti antrąją pusę sportuoti?

Itin dažnas žmonių, kurie stengiasi sveikai gyventi, nusiskundimas, kad likę šeimos nariai, o, svarbiausia, antrosios pusės, jų nesupranta. Vos pasiryžęs maitintis sveikai grįžęs vakarienei randa patiektus cepelinus, o nusprendęs nubėgti kelis kilometrus yra spaudžiama pagulėti prie televizoriaus. Akivaizdu, kad laikantis bendros krypties drauge – kur kas lengviau pasiekti rezultatų. Vis dėlto įkalbėti antrąją pusę prisijaukinti sportą ne taip ir lengva. Kaip tai padaryti?
Pora su dviračiais
Pora su dviračiais / 123rf.com nuotr.

Eliminuoti žodį „reikia“

Nė vienas nemėgsta girdėti nurodinėjimų – „reikia daryti vieną ar kitą“. Vis dėlto, norėdami pasiekti savo tikslų, prievartos ar itin didelio spaudimo griebiamės. Galbūt vienais ar kitais atvejais tai padeda, tačiau norint įtikinti artimą žmogų sporto nauda, tai tikrai nepadės. Versdami žmogų užsiimti viena ar kita fizine veikla mes ne tik atgrasysime jį nuo šio sporto, kuris natūraliai pabandžius jam gal net patiktų, bet gali atsitikti net ir tai, kad žmogus sportuoti nenorės apskritai. Vienas svarbiausių dalykų, pasak psichologų, nesukelti atmetimo reakcijos.

Visada galima atrasti būdu, kaip natūraliai žmogų išjudinti ir prijaukinti. Pavyzdžiui, jei jam patinka eiti į koncertus, pasiūlykite iki jų nuvykti dviračiu ar pradžiai prasieiti, net jei tai užtruks ir gerą valandą.

123RF nuotr./Pora bėgioja
123RF nuotr./Pora bėgioja

Žaidimo būdu

Daugelis žmonių tvirtina, kad vienos nuobodžiausių sporto rūšių – bėgimas ar dviračio mynimas. Tai jau pažengusiųjų, mokančių mėgautis pačiu sportu, etapas. Svarbiausias dalykas, apskritai žmogų bent kiek išjudinti. Tyrimai rodo, kad smagiausia žmonėms sportuoti su draugais ir atliekant tokią fizinę veiklą, kuri leidžia pamiršti, kad sportuoji.

Tai gali būti orientacinės varžybos miške, kurios sukoncentruoja dėmesį į objektų paiešką, ir kompanija net nepastebi, kad sukorė daugiau nei kelis kilometrus. Šeimyninės badmintono varžybos ar draugiška dviračių išvyka. Bendravimas nukreipia dėmesį nuo fizinės veiklos sunkumo, o žmogus savaime šiek tiek išsijudina.

Šeimyninės badmintono varžybos ar draugiška dviračių išvyka. Bendravimas nukreipia dėmesį nuo fizinės veiklos sunkumo, o žmogus savaime šiek tiek išsijudina.

Laipsniškai keisti pobūdį

Pastebint, kad sportiška išvyka su draugais ar ilgesnis pasivaikščiojimas antrajai pusei tiko, laipsniškai galima siūlyti ir sunkesnius ar rimtesnius užsiėmimus. Pasiūlykite nueiti į sporto klubą, pusvalandį pasportuoti, o po to pasimėgauti pirtimi.

Pajusti sporto poreikį kiekvienas žmogus turi savaime, tik tada atsiras natūralus noras jį tęsti nuolat, didinti krūvius ir keisti gyvenimo būdą.

Neprimeskite savo pomėgių

Vienam bėgioti galbūt ir nuobodu, norėtųsi, kad šeimos nariai prisijungtų, tačiau tai – dar viena klaida. Jūsų tikslas turėtų būti paskatinti žmogų atrasti savo sritį. Didelė tikimybė, kad ji nebus ta, į kurią esate įnikę jūs, tačiau spausti užsiimti nemėgstama fizine veikla – nereikėtų. Galiausiai, visada galima bandyti tas veiklas suderinti. Vienam bėgiojant kitas gali važinėti dviračiu, o susitikę galite kartu daryti pertraukėles. Svarbiausia visada prisiminti, kad kito žmogaus poreikiai gali būti visiškai kitokie.

Pabrėžtina, kad skirtingos ir žmonių galimybės. Galbūt jūsų antroji pusė nesiryžta su jumis bėgti, nes jūs kasdien įveikiate dešimtis kilometrų. Niekas nenori būti našta ar nevykėliu. Taigi, pasiruoškite, kad norint paskatinti savo antrąja pusę sportuoti reikės ir apsišarvuoti kantrybe.

Nepamirškite pagirti

Blogiausias dalykas, ką galite padaryti, – papriekaištauti, kad tris dienas bėgiojęs ketvirtąją jūsų artimas žmogus nusprendė pailsėti namuose. Patikėkite, pasakę, kad po tokių treniruočių pailsėti – natūralu, juk ryt ir poryt vėl neblogai padirbėsi, pasieksite daugiau nei ištarę „ar tik tiek gali?“. Palaikymas ir padrąsinimas yra itin svarbūs veiksniai, taigi norėdami savo antrosios pusės gyvenimą paversti sportiškesnį, negailėkite jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius