Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 17

Kalėdiniame bėgime sostinės senamiestyje dalyvavo per 3 tūkst. bėgikų

Artėjant žiemos šventėms sekmadienį Vilniaus senamiestyje vyko tradicinis kalėdinis bėgimas. Kaip ir kasmet, dalyviai bėgo trijų, šešių ir dvylikos kilometrų distancijose, mažieji bėgimo dalyviai susirungė „Nykštukų bėgime“, jie turėjo įveikti 200 metrų distanciją. Į  42-ąjį kartą vykusį kalėdinį bėgimą šiemet susirinko rekordinis dalyvių skaičius – per tris tūkstančius, pranešė organizatoriai.
Kalėdinis bėgimas
Kalėdinis bėgimas / Organizatorių nuotr.

„Džiugu stebėti, kaip kasmet auga bėgimą mylinčių žmonių būrys. Šis renginys – daugiau nei tik galimybė pasivaržyti ar parodyti savo jėgas, tai šventė, proga prasmingai ir aktyviai praleisti šventinį laikotarpį“, – sako bėgimo organizatorius, viešosios įstaigos „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

Pirmosios žiemos švenčių bėgimo varžybos buvo surengtos 1976 metais, jose dalyvavo 77 bėgikai. Daugelį metų varžybos buvo vadinamos Naujametiniu bėgimu, tačiau atgavus nepriklausomybę jų laikas dažnai sutapdavo su Kalėdomis, todėl ilgainiui prigijo kitas pavadinimas – kalėdinis bėgimas.

Šiemet bėgime tradiciškai dalyvavo ir nei vienų iki šiol dar nepraleidęs kūno kultūros mokytojas Vytautas Stanevičius. Jis bėgo 12 km distanciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius