Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 21

Kalnų dviračių maratoną Druskininkuose laimėjo Paulius Šiškevičius ir Karolina Mickevičiūtė

Sekmadienį Druskininkuose karaliavo kalnų dviratininkai. Čia vykęs Lietuvos dviračių maratonų taurės pirmasis etapas prie starto linijos sukvietė 750 dviratininkų mėgėjų ir profesionalų.
Finišas
Finišas / mbt.lt nuotr.

Pirmasis finišo liniją kirto vilnietis Paulius Šiškevičius. Jis 68 km distanciją įveikė per 2 val. 23 min.

Tarp daugiau nei 200 maratone dalyvausių moterų greičiausia buvo Karolina Mickevičiūtė. 2010 m. Lietuvos kalnų dviračių čempionė trasoje užtruko 2 val. 47 min.

Komandinėjė įskaitoje į priekį išsiveržė „Velomanija – Niskama“, įveikusi praėjusio sezono maratonų taurės nugalėtojus „Top Team – Specialized“, treti – „Focus Vilnius“ atstovai.

„Pirmojo maratono rezultatai per daug nenustebino, šių metų Druskininkų etapo nugalėtojai ir ankstesniais metais demonstravo gerą tempą. Nors P.Šiškevičius ankstesniuose maratonų taurės sezonuose buvo retas svečias, tačiau šio pavasario kalnų dviračių varžybose šventė jau ne vieną pergalę. Įdomu tai, kad Liuksemburgui atstovaujantis profesionalus dviratininkas Vytautas Kaupas, prieš savaitę laimėjęs Kaune vykusį plento dviračių maratoną, finišavo 12-as. Vis tik kalnų ir plento dviračių maratonų specifika labai skiriasi,“ – po maratono sakė jo organizatorius Giedrius Adamonis.

Pasak organizatoriaus, moterų grupėje intrigą kiek sumažino tai, kad šįsyk nepasisekė praėjusių metų maratonų taurės nugalėtojai Kristinai Banevičiūtei – griuvusi trasoje ji varžybas užbaigė finišuodama tik 4-ojoje moterų elito grupės vietoje.

Mėgėjų, įveikusių pusės maratono – 34 km – distanciją, tarpe greičiausi buvo Marius Ganusauskas ir Milita Putiatina. Tarp mažiausiųjų pergale džiaugėsi tos pačios šeimos atžalos – Vladas ir Gloria Van Mechelen iš Belgijos.

Vienuoliktąjį kartą organizuojama Lietuvos dviračių maratonų taurė susideda iš 5-ių etapų. Antrasis maratonas vyks birželio 17 d. Vilniuje. Kas mėnesį vykstantys maratonai šį sezoną kalnų dviračių entuziastus taip pat sukvies ir į Molėtus bei Ignaliną, o finalinis taurės etapas vyks rugsėjį Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius