-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 13

Kalnų slidinėjimo legenda Maieris pasitraukė iš sporto (video)

Austrijos kalnų slidinėjimo legenda dukart olimpinis ir triskart pasaulio čempionas Hermannas Maieris antradienį pranešė pasitraukiantis iš profesionalaus sporto.
Pranešdamas apie karjeros pabaigą „Herminatorius“ netramdė ašarų
Pranešdamas apie karjeros pabaigą Herminatorius netramdė ašarų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

36 metų slidininkas, turbūt labiausiai išgarsėjęs, kai sugebėjo grįžti į sportą po siaubingos motociklo avarijos 2001 metais, kurios metu vos neteko vienos kojos, pareiškė, jog nori išeiti iš sporto būdamas dar geros sveikatos.

„Nusprendžiau baigti karjerą, – netramdydamas ašarų per antradienį surengtą spaudos konferenciją pranešė sportininkas. – Atsižvelgdamas į tolesnį savo gyvenimą ir labiausiai vertindamas savo sveikatą, nusprendžiau, jog dabar pasitraukti yra tinkamiausias laikas.“

Herminatoriumi pravardžiuojamas H.Maieris per karjerą laimėjo net 54 Pasaulio taurės etapus ir pagal šį rodiklį per visą kalnų slidinėjimo istoriją nusileidžia tik švedui Ingemarui Stenmarkui.

1998 metų olimpinėse žiemos žaidynėse Nagane (Japonija) austras iškovojo du aukso medalius, nors vos dvi dienas prieš tai leisdamasis nuo kalno nesėkmingai griuvo. Legenda tapusio minėto H.Maierio griuvimą galite pažiūrėti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

VIDEO: Herman Maier Nagano Crash

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius