-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 23

Kanojininkas Tomas Gadeikis: „Kodėl neirklavome olimpinėje rungtyje? Nebuvome tam pasirengę“

Segede (Vengrija) per pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybes trečią kartą planetos čempione tapo mūsų dvivietės kanojos įgula šiaulietis, o dabar Kaune gyvenantis Tomas Gadeikis ir visaginietis Raimondas Labuckas.
Kanojininkas Tomas Gadeikis
Kanojininkas Tomas Gadeikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Neolimpinę 200 m distanciją jie nuirklavo per 37,101 sek. ir 0,312 sek. aplenkė medalininkais tapusius Rusijos kanojininkus Viktorą Melantjevą ir Nikolajų Lipkiną bei Baltarusijos sportininkus Dmitrijų Rebčenką ir Aleksandrą Vovčeckį, kurie mūsų irkluotojams pralaimėjo 0,498.

„Medaliais be galo džiaugiuosi, kadangi jie iškovoti po nepaprastai atkaklios kovos. Kasmet varžovų vis labiau gausėja, matėsi daug naujų veidų. Tačiau Segede šioje distancijoje laimėjome visus plaukimus. Labai patiko čempionatas, kurį stebėjo apie 20 tūkst. žiūrovų, jau prieš mėnesį laiko buvo parduoti visi bilietai.

Vengrai surengė labai gražų varžybų atidarymą. Manau, kad Segede buvo pačios gražiausios irkluotojų varžybos šį sezoną. Vengrijoje baidarių ir kanojų irklavimas – viena populiariausių sporto šakų, jų irkluotojai irgi yra vieni stipriausių pasaulyje. Per varžybas buvo nepaprastai karšta, kepino 35 laipsnių karštis, nepūtė joks vėjelis“, – sako T.Gadeikis.

Apdovanojimus iš Segedo parsivežė dar du Lietuvos irkluotojai. Neolimpinėje 500 m distancijoje Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekriošius iškovojo sidabro medalius. Mūsų šalies irkluotojai distanciją įveikė per 1 min. 28,524 sek. ir nusileido tik Vengrijos atstovams Davidui Totui  Tothui ir Tamasui Kulifai (1.28,134).

– Tomai, kur rengėtės čempionatui?

– Latvijoje, Limbažiuose. Ten irklavimo bazė nėra geresnė už Trakų, namie irkluoti būtų žymiai geriau. Tačiau mums namie nėra mokami dienpinigiai, maitintis turime už savo pinigus. Per kelias savaites taip susidaro nemaža suma.

– Kodėl su Raimondu Labucku Segede neirklavai olimpinio 1000 m nuotolio ir nekovojai dėl kelialapio į Londono olimpines žaidynes?

– Mes tam nuotoliui nebuvome pasirengę. Dabar, kai į žaidynes „atsirinko“ daug europiečių, per Pasaulio taurių varžybas, kurios prasidės kitų metų gegužės mėnesį, manau, bus įmanoma patekti į Londono olimpines žaidynes. Pagrindinė europiečių atranka vyks Duisburge (Vokietija). Visi trys Pasaulio taurės varžybos bus surengti  vienas po kito kiekvieną savaitgalį. 

Dar sezono pradžioje galvojome bandyti jėgas vienviečių varžybose, tačiau dabar, olimpinį kelialapį iškovojus Jevgenijui Šuklinui, visą dėmesį sutelksime dvivietei kanojai.

– Ką parodė kovos 1000 m distancijoje irkluojant dvivietę kanoją?

– Irkluotojai labai stiprūs, į olimpines žaidynes kelialapius jau pelnė septynios įgulos. Jokių staigmenų nebuvo. Tos įgulos, kurios turėjo patekti, ir pateko. Tai – Vokietijos, Azerbaidžano, Rumunijos, Rusijos, Baltarusijos, Čekijos, Lenkijos irkluotojai.

– Ar nenustebino Azerbaidžano irkluotojų sėkmė?

– Ne, tai buvę ukrainiečiai, kurie buvo tapę pasaulio čempionato prizininkais. Dabar jie jau kelerius metus atstovauja Azerbaidžanui.

– Tad dabar tavęs laukia įtempti metai, nebus kada ir ilsėtis?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Raimundas Labuckas (dešinėje) ir Tomas Gadeikis
Raimundas Labuckas (dešinėje) ir Tomas Gadeikis

– Kodėl? Dabar su Raimondu kokį mėnesiuką ilsėsiuosi. Turiu daug įvairiausių planų, o svarbiausias įvykis mano gyvenime ir savotiškas išbandymas – rugsėjo 10 d. įvyksiančios vestuvės su dar studijuojančia drauge Jovita.

– Kur įvyks judviejų povestuvinė kelionė?

– Dar nenusprendėme, dabar ramiai norisi pabūti namuose, atsigauti po čempionato. Vėliau kažkur išvažiuosime iš Lietuvos į šiltus kraštus. Gal į Ispaniją ar dar kur nors.

– Kaip vertini Lietuvos irkluotojų pasirodymą Segede?

– Jaunimas pasirodė gerai, jau turime vieną olimpietį. Šaunu.

– Siekiant pergalių, reikalingas geras sportinis inventorius. Ar juo nesiskundi?

– Niekuo skųstis negaliu. Irkluojame portugalų gamybos kanoją „Nelo“, o irklai – kauniečių „Brača sport“.

– Kur rengsitės pagrindiniams kito sezono išbandymams?

– Viskas priklausys nuo finansavimo.  Rugsėjo mėnesio pabaigoje kibsime į darbą. Rudenį ir žiemą norėtųsi irkluoti kur nors šiltuose kraštuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius