-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

Kardinalūs pokyčiai badmintoninko Kęstučio Navicko gyvenime

Ketvirtadienį pasklebtus geriausių pasaulio badmintonininkų reitingus Kęstutis Navickas peržiūrėjo gimtuosiuose namuose Kaune. Trumpam į Lietuvą grįžęs geriausias šalies badminintonininkas pakilo į aukščiausią 41–ąją reitingo poziciją karjeroje.
K.Navickas šiuo metu Lietuvoje ilsisi po varžybų maratono
K.Navickas šiuo metu Lietuvoje ilsisi po varžybų maratono / Viktoras Purys

K.Navickas 15min.lt pasakojo, kad šiuo metu yra geriausios sportinės formos, netrukus kelsis gyventi į Paryžių ir kartu su geriausias pasaulio badmintoninkais varžysis turnyre Lietuvoje, kurį padės organizuoti legendinis Lietuvos krepšininkas A.Sabonis.

Istorinė K.Navicko pozicija badmintonininkų reitinge

Po turnyrų Bulgarijoje, Olandijoje, Danijoje ir Prancūzijoje Kęstutis Navickas į gimtinę grįžo išsekęs fiziškai ir psichologiškai. Per du mėnesius geriausias Lietuvos badmintonininkas stipriai šoktelėjo pasauliniame reitinge ir pakilo į aukščiausią 41–ąją reitingo poziciją Lietuvos badmintono istorijoje.

 „Pastarieji mėnesiai buvo velniškai sunkūs, nes išmaišiau kone pusę Europos ir dalyvavau stipriausiuose turnyruose. Labai džiaugiuosi savo žaidimo kokybe ir sportine forma. Pirmą kartą karjeroje įveikiau pirmąjį ratą dvejuose „Super serijos“ turnyruose, įveikiau ne vieną stiprų varžovą. Dabar mano tikslas prasibrauti į geriausiųjų pasaulyje 30–tuką ir tikiu, jog per pusmetį šį tikslą įgyvendinsiu“, – pasakojo K.Navickas.

K.Navicko treneris Juozas Špelveris įsitikinęs, kad jo auklėtinis jau dabar priklauso pasaulio badmintono elitui. „Šiuo metu Kęstutis kaip lygus su lygiu gali kautis su pirmojo dvidešimtuko žaidėjais. Jo sportinė forma tiesiog stulbinama. Esu labai patenkintas jo žaidimu. Ačiū Dievui, jis išsikapstė iš traumų liūno“, – teigė J.Špelveris. Pastarieji mėnesiai buvo velniškai sunkūs, nes išmaišiau kone pusę Europos ir dalyvavau stipriausiuose turnyruose. Labai džiaugiuosi savo žaidimo kokybe ir sportine forma.

Keliasi gyventi ir treniruotis į Paryžių

Per du mėnesius iš 56 pozicijos reitinge K.Navickas pakilo į 41–ąją. Nuo stipriausiųjų 40–tuko sportininką skiria vos keli šimtai taškų.

Gruodžio mėnesį K.Navickas dalyvaus „Super serijos“ turnyre Kinijoje, o jau po savaitės skris į tokį pat turnyrą Japonijoje. Iš viso per metus badmintone vyksta 12 „Super serijos“ etapų. Lietuvos badmintoninkas tiek Kinijoje, tiek Japonijoje iškart pateks į pagrindines varžybas ir mažiausiai užsidirbs du tūkstančius reitingo taškų.

K.Navickas šį sezoną atstovauja Rusijos badmintono klubui, tačiau prisipažino, jog pavargęs nuo darbo ir gyvenimo Vokietijoje, keliasi treniruotis į Prancūzijos sostinę. Paryžiuje lietuvis treniruosis su Prancūzijos nacionalinės rinktinės badmintonininkais. Labiausiai K.Navickas nerimauja dėl kalbos barjero, tad neabejoja, jog teks mokytis jau penktosios savo užsienio kalbos.

K.Navicko brolis Gediminas šiuo metu rungtyniauja Ukrainoje, tad dvyniai susitinka itin retai. „Paskutinį kartą brolį mačiau prieš tris mėnesius ir nežinau, kada galėsiu jį pamatyti. Planavome kartu švęsti Šv.Kalėdas, bet turėsiu vykti į Rusiją atstovauti savo klubui. Tai vienintelis dalykas, kuris man gadina nuotaiką. Labai pasiilgau Gedimino“, – neslėpė K.Navickas.

Arvydas Sabonis padės surengti aukščiausio rango turnyrą Lietuvoje

Nuo kitų metų gegužės mėnesio viso pasaulio badmintono meistrai pradės rinkti taškus kvalifikacijai į 2012 Londono olimpines žaidynes. Per dvylika mėnesių jie varžysis įvairiuose turnyruose, tačiau tik geriausių dešimties turnyrų rezultatai bus sumuojami ir pagal juos bus dalijami kelialapiai į Londono olimpiadą.

Vienas iš kvalifikacinių turnyrų etapų į olimpines žaidynes birželio mėnesį vyks ir Lietuvoje. Legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis suteikė galimybę turnyrą organizuoti Oranžiniame sporto centre Kaune. Beje, paskutinį kartą tokio rango badmintono turnyras mūsų šalyje vyko prieš penkerius metus. Turnyre dalyvaus mažiausiai 40 valstybių sportininkai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius