Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 06

Karštis, liūtis ir gaiva per Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatą Vilniuje

Šeštadienį Vilniuje, aikštyne šalia Baltojo tilto prasidėjo finalinis TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas. Nors pirmą dieną netrūko permainingų oro sąlygų ir įdomių rezultatų, į ketvirtfinalį prasibrovė favoritėmis laikytos komandos.
Vilniuje vyksta Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato finalinis etapas.
Vilniuje vyksta Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato finalinis etapas. / LTF nuotr.

Moterų varžybose be pralaimėjimų žygiuoja Europos čempionatui besiruošiančios Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė. Jos laimėjo abu susitikimus A grupėje ir tiesiausiu keliu žengė į ketvirtfinalį.

Dėl vietos pusfinalyje E.Kliokmanaitė ir M.Paulikienė žais su antrajame Lietuvos čempionato etape antrąją vietą užėmusiomis Rugile Grudzinskaite ir Monika Šalkute.

Tuo tarpu kita Europos čempionate, kuris rugpjūčio viduryje vyks Miunchene (Vokietija), dalyvausianti Lietuvos pora – Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė – kelyje link ketvirtfinalyje turėjo įveikti papildomą barjerą.

B grupės finale jos 0-2 (19:21, 17:21) nusileido antro etapo nugalėtojoms Ievai Vasiliauskaitei ir JekaterinaI Kovalskajai bei grupėje užėmė tik antrąją vietą. Tai reiškė, kad atkrintamąsias varžybas I.Dumbauskaitė ir G.Grudzinskaitė turėjo pradėti nuo pirmojo rato. Jame Lietuvos čempionių titulą ginančios I.Dumbauskaitė ir G.Grudzinskaitė 2-0 (21:7, 21:11) pranoko vieną stipriausių pasaulyje kurčiųjų paplūdimio tinklinio porų Birutę Aleknavičiūtę bei Ingridą Milkintaitę.

Ketvirtfinalyje I.Dumbauskaitė ir G.Grudzinskaitė žais su C grupės nugalėtojomis Skalve Križanauskaite ir Aine Raupelyte.

Tuo tarpu minėtos I.Vasiliauskaitė ir J.Kovalskaja ketvirtfinalyje kausis su Liubov Zobninos ir ukrainietės Veronikos Žukovos duetu.

D grupėje nugalėjusios Irina Zobnina bei Danielė Kvedaraitė dėl vietos pusfinalyje kovos su Aušrine Kulvičiūte ir Svetlana Bekiš-Šturo.

LTF nuotr./Vilniuje vyksta Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato finalinis etapas.
LTF nuotr./Vilniuje vyksta Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato finalinis etapas.

Verta pažymėti, kad kovas šeštadienį ryte sportininkai pradėjo svilinant 26-30 laipsnių karščiui. Vėliau pradėjo smarkiai lyti, bet tinklininkai sėkmingai žaidė ir toliau. Po liūties varžybos tęsėsi smarkiai atvėsus.

Vyrų turnyre favoritai pateisino savo statusą. A grupėje nugalėjo Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas, B grupėje – Robertas Juchnevičius ir A. Vasiljevas, C grupėje – Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius.

Tikra drama buvo D grupės finale, kuriame Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas 2-1 (21:19, 16:21, 17:15) įveikė Gilbertą Kerpę ir Liną Petravičių. Pastarieji vėliau sėkmingai įveikė pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą ir taip pat žengė į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje P.Stankevičius ir A.Knašas žais su Emiliu Bartkumi ir Tomu Staševičiumi, M.Donėla ir K.Palubinskas išmėgins jėgas su Albertu Tomaševičiumi ir Andžejumi Savostenoku, A.Vincėlovičius ir A.Rumševičius – su Donatu Pašvensku bei Deimantu Jarmalavičiumi, o R.Juchnevičiaus ir A.Vasiljevo laukia nelengvas mūšis su G.Kerpe ir L.Petravičiumi.

Iš viso finaliniame Lietuvos čempionato etape kovas pradėjo 19 moterų ir 32 vyrų komandos.

TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato ketvirtfinaliai sekmadienį prasidės 10 val., o pusfinaliai – 12 val. Didysis moterų finalas planuojamas 15 val., o vyrų – 16 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius