Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 22

Kaune kovojo geriausi Lietuvos muaythai sportininkai

Kauno sporto halėje penktadienį ir šeštadienį dėl Lietuvos čempiono vardo rungėsi apie 100 šalies kovotojų. Geriausieji bus pakviesti į Lietuvos rinktinę dalyvauti pasaulio muaythai pirmenybėse Malaizijoje.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Muaythai šalies čempionatas legendinėje sporto halėje rengiamas pirmą kartą. Vasario 22-ąją dieną Kauno sporto halėje vykusiame „Big Fight“ turnyre kovas stebėjo daugiau nei 3,5 tūkst. žiūrovų. Tai paskatino čia rengti ir Lietuvos čempionato kovas.

„Džiaugiamės galimybe pirmą kartą Lietuvos čempionatą surengti tokioje vietoje kaip Kauno sporto halė. Vienas turnyro tikslų yra supažindinti visuomenę su šiuo kovos menu, tad įėjimas į varžybas nieko nekainavo“, – sakė Lietuvos Muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos

N.Lukšas tikisi, kad Kauno sporto halė kada nors taps tokia pat vieta Lietuvos kovotojams bei šio sporto gerbėjams, kaip Tailande Liumpini stadionas.

Šeštadienį žiūrovus dar džiugino Kauno Božolė choras.

Čempionate dalyvavo ir pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas. „Sudalyvauti Lietuvos muaythai čempionate ir jį laimėti buvo mano sena svajonė. Džiaugiuosi, kad muaythai lygis kyla. Šios kovos tampa vis populiaresnės šalyje ir sutraukia daug gerbėjų. Tai rodo, kad Lietuvos Muaythai sąjungos vadovai eina teisingu keliu“, – mano vienas geriausių šalies kovotojų.

Džiaugiuosi, kad muaythai lygis kyla. Šios kovos tampa vis populiaresnės šalyje ir sutraukia daug gerbėjų. 

Pasak vyriausiojo Lietuvos muaythai rinkitnės trenerio Mariaus Misiūno, iš geriausia pasirodžiusių kovotojų bus formuojama šalies rinktinė. Ji gegužės 1-10 dienomis vyks į pasaulio Muaythai čempionatą Malaizijoje. „Dalyvių skaičius dalyvaujančių čempionatuose nuolat auga, daugėja ir pajėgių sportininkų. Lietuvos čempionatai rengiami nuo 1992 metų ir dar neseniai turėdavome apie 50 dalyvių, dabar jau artėjame prie šimto“, – džiaugėsi M.Misiūnas.

Lietuvos pirmenybėse kovotojai į ringą žengė suskirstyti į tris amžiaus grupes: 14-15 metų, 16-17 metų ir 18 bei vyresni. Kiekviena grupė dar buvo suskirstyta į 13 svorio kategorijų. Rungėsi ir kelios merginos.  

Prieš kovas tradiciškai buvo atliekamas „Wai Khru“ šokis, kurio metu kovotojai dėkoja mokytojui, tėvams ir dievams už galimybę kautis ringe. Dvikovų metu skambėjo tradicinė tailandietiška muzika.

Muaythai galimi smūgiai kojomis, rankomis, alkūnėmis ir keliais. Muaythai tai ne tik kovinė sporto šaka, bet ir gyvenimo stilius. Jis padeda geriau susiorientuoti įvairiose gyvenimo situacijose, stiprėti ne tik fiziškai, bet ir emociškai bei psichologiškai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos

Lietuvos čempionų vardus suaugusiųjų grupėje iškovojo šie atletai:

Sergejus Maslobojevas, Julius Mocka, Mantvydas Švegžda, Rojus Krisitjonjas Kumpys, Sigitas Gaižauskas, Henrikas Vikšraitis, Mindaugas Packevičius, Igoris Osininas, Julija Stoliarenko.

16-17 metų amžiaus gurpėje:

Mantas Stankis, Martynas Jasiūnas, Lukas Liutkevičius, Darius Vikancas, Rokas Petraitis, Reda Stašauskaitė.

14-15 metų amžiaus grupėje:

Edevinas Machalskas, Ernestas Matulevičius, Raimundas Avlasevičius, Deivydas Michnevičius, Saulius Urbonas, Maksimas Butilkinas, Tomas Strobeika, Artūras Strižovas, Dargirdas Šimkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius