-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 13

Kaune pagerbti geriausi 2023-iųjų Lietuvos kurtieji sportininkai

„Žalgirio“ arenos amfiteatre surengtame šalies klausos negalią turinčių sportininkų pagerbimo vakare padėkota 2023-iaisiais pasaulio ir Europos kurčiųjų čempionatuose medalius iškovojusiems atletams bei jų treneriams.

Šventė buvo pradėta Lietuvos Respublikos Prezidento Gitanos Nausėdos sveikinimu, rašoma pranešime spaudai.

„17 medalių, kuriuos šiais metais į gimtinę parvežė kurtieji Lietuvos sportininkai, liudija apie augančią ir stiprėjančią sportinę tradiciją. Mūsų akivaizdoje Lietuvos kurčiųjų sportas tampa pasaulyje pripažinta jėga. Esu nuoširdžiai dėkingas Lietuvos kurčiųjų sporto komitetui už konstruktyvų bendradarbiavimą, o visiems kurtiesiems sportininkams – už didžiules pastangas ruošiantis varžyboms ir atstovaujant Lietuvai. Ir toliau siekite užsibrėžtų tikslų, rodykite mums visiems užsispyrimo ir darbštumo pavyzdį“, – buvo pasidžiaugta ir palinkėta Prezidento sveikinime.

Metus ir Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto (LKSK) veiklą trumpai apžvelgė komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edvinas Kriūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edvinas Kriūnas

„Šie metai buvo sėkmingiausi Lietuvos kurčiųjų sportui per visą istoriją. Pasaulio ir Europos čempionatuose iškovota net 17 medalių, – pasidžiaugė E. Kriūnas. – Pirmieji nudžiugino krepšininkai, pasaulio pirmenybėse Graikijoje iškovoję planetos vicečempionų titulą. Vėliau trys medalius – du sidabro ir vieną bronzos – iš Brazilijos parskraidino pasaulio čempionate kovoję badmintonininkai.

Netikėtai gausaus apdovanojimų lietaus sulaukta Europos kurčiųjų lengvosios atletikos pirmenybėse Lenkijoje. Iš kaimyninės šalies mūsų sportininkai grįžo su dviem aukso ir keturiais bronzos medaliais. Tiek pat trofėjų – šešis: po tris sidabro ir bronzos – iš Švedijoje vykusio pasaulio orientavimosi sporto čempionato pardangino orientacininkai.

Tašką medalių skaičiuotėje padėjo Mantas Kazimieras Sinkevičius, Kirgizijoje trečią kartą tapęs pasaulio kurčiųjų graikų ir romėnų imtynių čempionu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Kazimieras Sinkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Kazimieras Sinkevičius

Ne vien pergalėmis galime pasidžiaugti. Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas itin rūpinasi jaunąja karta – pamaina vyresniesiems: rengiami moksleivių susitikimai-seminarai su garsiais kurčiaisiais sportininkais, kiekvieną vasarą mažųjų laukia sportinės krypties stovyklos, suformuota berniukų krepšinio komanda, pirmą kartą dalyvaujanti šalies moksleivių pirmenybėse.

Nuoseklus komiteto darbas vystant kurčiųjų sportą yra pastebimas. Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas buvo išrinkta geriausia 2022 metų Lietuvos sporto federacija.“

Kurčiųjų sportininkų bendruomenę sveikino ir ragino toliau džiuginti aukštais pasiekimais švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Aistė Zedelytė-Kaminskė, Nacionalinės sporto agentūros direktorius Mindaugas Špokas, Seimo nariai Andrius Kupčinskas ir Jurgita Šiugždinienė, Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė, Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė.

Sėkmingai kovojusius kurčiuosius taikliarankius Lietuvos krepšinio federacijos vardu atvyko pasveikinti legendinis krepšininkas Valdemaras Chomičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Valdemaras Chomičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Valdemaras Chomičius

Sveikinimo tekstą atsiuntė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Geriausiųjų kurčiųjų sportininkų pagerbimo iškilmėse buvo ir jautresnių akimirkų. Į renginį atvyko 12-metė Elena ir vos 4-erių Marija.

Mergaitėms, kovojančioms su onkologinėmis ligomis, Rimanto Kaukėno labdaros ir paramos fondo direktorius Laimonas Šiaulys ir vaikų pamėgta Kakė Makė išpildė mažas svajones.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lietuvos kurčiųjų sportininkų apdovanojimai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lietuvos kurčiųjų sportininkų apdovanojimai

LKSK prezidentas E. Kriūnas nuo kurčiųjų sporto bendruomenės mergaitėms taip pat įteikė dovanų.

Gražaus 70-ojo jubiliejaus proga buvo pasveikintas legendinis šalies kurčiųjų rinktinės krepšininkas, vėliau treneris Algirdas Jurkša.

Vakaro dalyvius džiugino „Diamonds Show“ šokėjų pasirodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius