Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 07

Kaune vyks Europos golbolo čempionatas

Savaitgalį aklieji ir silpnaregiai sportininkai iš 14 Europos šalių susirinks į Kauną į IBSA Europos golbolo čempionatą, kur 20 stipriausių golbolo (aklųjų riedulio) komandų kovos dėl patekimo į 2016 metų Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes. Dukart pasaulio ir triskart Europos čempionai Lietuvos golbolo rinktinės vyrai nusiteikę vėl pasipuošti Europos čempionų medaliais.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / Organizatorių nuotr.

„Lietuvos komandą užveda tai, kad žaidžiame Lietuvoje ir galime susikurti sau šventę. Rungtyniauti  savo šalies žiūrovų akivaizdoje bus daug maloniau. Prie atsakomybės mes pripratę – visada kovojame dėl aukščiausių vietų. Kas galėtų pakišti koją šiame Europos čempionate? Gal tai, kad mums šis sezonas labai ilgas“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

Rungtyniauti  savo šalies žiūrovų akivaizdoje bus daug maloniau. Prie atsakomybės mes pripratę – visada kovojame dėl aukščiausių vietų. 

Treneris pabrėžė, kad Europoje yra labai daug stiprių golbolo komandų, tik vienetai yra silpni. „Kovoje dėl pirmos vietos mums didžiausią konkurenciją sudarys, manau, suomiai – mūsų pastovūs konkurentai, dažniausiai su jais „mušamės“. Taip pat kitos komandos, kurioms žūt būt reikalinga pergalė – čekai, belgai, švedai, turkai. Gal vieninteliai vokiečiai ir Ukraina – outsaideriai, bet irgi gali nustebinti“, – pridūrė K. Levickis.

Lietuva jau daug metų siekė teisės organizuoti Europos čempionatą Lietuvoje, bet anksčiau siūlė organizuoti tik vyrų golbolo Europos čempionatą, todėl Tarptautinė aklųjų sporto federacija IBSA atmesdavo Lietuvos paraišką.

„2015 metais Lietuvos aklųjų sporto federacijai pasiūlius organizuoti ir vyrų, ir moterų Europos čempionatą, mūsų šalis iškovojo šią teisę. Visas čempionato biudžetas sudaro apie 140 tūkst. eurų“, – pasakojo Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Linas Balsys.

Į 2016 metų Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes pateks IBSA Europos golbolo čempionato vyrų ir moterų varžybų nugalėtojai. Kitoms komandoms Europos čempionato rezultatai taip pat svarbūs, nes nuo nugaėtojų pozicijų priklausys, kam atiteks jų jau anksčiau, kituose atrankiniuose čempionatuose, iškovoti kelialapiai į Rio.

„Laimėti šiame Europos čempionate bus daug sunkiau negu Pasaulio žaidynėse, kur šių metų gegužę Pietų Korėjoje, Seule, iškovojome auksą. Norint laimėti Europos čempionatą mums būtina sustiprinti gynybą“, – sakė Lietuvos golbolo rinktinės kapitonas Marius Zibolis.

Lietuvos rinktinė jau turi teisę dalyvauti Rio de Žaneiro Parolimpinėse žaidynėse po pergalės šių metų gegužę Seule vykusiose IBSA Pasaulio žaidynėse.Tad Kaune šis uždavinys jau nukritęs, siekis tik apginti Europos čempionų vardą.

IBSA Europos golbolo čempionate Lietuvos rinktinę sudaro šeši žaidėjai: Marius Zibolis, Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Mantas Panovas, Mindaugas Suchovejus ir Mantas Brazauskis.

IBSA Europos golbolo čempionatas yra pirmas renginys Lietuvos parolimpinio sporto istorijoje, kurio metu mūsų šalyje vykdoma komandų atranka į Parolimpines žaidynes. Iš viso 20 stipriausių Europos vyrų ir moterų komandų varžysis dėl parolimpinių kelialapių. Lietuvos golbolo mėgėjams tai bus nauja patirtis, nes iki šiol mūsų šalyje vykdavo tik vyrų golbolo rungtynės, dabar  pirmą kartą Lietuvoje varžysis moterys.

Europos golbolo čempionatas vyks liepos 8-11 dienomis, nuo 9 iki 20 val. Iš viso laukia 66 rungtynės Sabonio krepšinio centre ir Kauno sporto halėje.

Rungtynes lietuvių ir anglų kalbomis komentuos garsinio vaizdavimo specialistai. Čempionato metu talkins beveik 60 savanorių. Įėjimas į varžybas nemokamas, o internetu varžybas transliuos Sporto TV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius