Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 03

Kaune prasidėjo pusę paros truksiantis atsispaudimų maratonas

Nuo ryto šeštadienį Kaune, prie Lampėdžio ežero įsikūrusiame kempinge „Camp Inn“ atsispaudimų nuo žemės rekordininkas Rolandas Žukauskas siekia pagerinti savo pasiekimą ir per 12 valandų atsispausti daugiau nei 14 tūkst. kartų.
Rolandas Žukauskas
Rolandas Žukauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2005 metais R.Žukauskas pasiekė savo ir Lietuvos atsispaudimų nuo žemės rekordą – per 8 val. 15 min. atsispaudęs 14 tūkst. kartų (vidutiniškai 30 atsispaudimų per minutę).

Atsispaudimais vyras susidomėjo 1988 metais, kuomet tuometiniame laikraštyje „Sportas“ perskaitė straipsnį apie gruziną, kuris atsispaudimus darė visą parą, o per vieną valandą gali atsispausti 5 tūkst. kartų. Tai pasirodė neįtikėtini skaičiai, bet Rolandas sako, kad taip užsidegė atsispaudimų idėja ir noru pasiekti panašius rezultatus, kad kasdien pradėjo daryti specialius pratimus bei po šimtą ar du šimtus atsispaudimų ir pamažu šį skaičių vis didino plėsdamas savo galimybių ribas.

Iš Druskininkų kilęs R.Žukauskas savo pirmąjį rekordą pasiekė 1994 m. Vilniuje, kuomet per 2 valandas atsispaudė 2 001 kartą. Vėliau beveik kasmet jis savo rekordą gerindavo – 1995 m. atsispaudė 4 862 kartus per 4 val. 19 min., 1996 m. jau 10 000 kartų per 6 val. 27 min. 24 sek., 1997 m. 11 705 atsispaudimų per 8 val., 1999 m. 11 500 kartų per 7 val. 45 min. 46 sek.

Rolandui priklauso ir atsispaudimų per vieną valandą Lietuvos rekordas – 2 920 atsispaudimų (pasaulio „Guinnesso” rekordų knygoje užfiksuotas planetos atsispaudimų per valandą rekordas priklauso Roy Bergeriui – 3 416 atsispaudimų).

Naujo rekordo siekiama pagal visame pasaulyje galiojančias taisykles – valandą daromi atsispaudimai, penkias minutes ilsimasi. Rekordo teisėjai – Artūras Mačionis (fitneso trikovės treneris iš Veisiejų) ir Remigijus Paulionis (kikbokso treneris iš Lazdijų).

Rekordo stebėtojai – buvęs Seimo narys ir Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius – daugelio kelionių ir ekspedicijų organizatorius ir Linas Samaška – vieno pirmųjų realybės šou „Robinzonai“ dalyvis, daugelio ekstremalių projektų dalyvis ir organizatorius, gerai žinomas ekstremalaus ištvermės sporto pasaulyje.

VIDEO: Atsispaudimų rekordas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius