-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 10

Kaune praūžė „Gintarinės poros“ varžybos: lietuviai iškovojo 16 medalių

Praėjusį savaitgalį Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžusioje 56-ojoje „Gintarinėje poroje“ buvo varžomasi dėl pasaulio sportinių šokių federacijos pasaulio reitingo taškų visose amžiaus kategorijose – nuo jaunių iki senjorų, o suaugusiųjų amžiaus grupės varžybos vyko „International Open“ formatu, kuomet dėl didesnio dalyvių ir jų atstovaujamų valstybių skaičiaus sportininkams buvo skiriamas didesnis pasaulio reitingo taškų skaičius nei įprasta.
Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė Gintarinėje poroje
Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė Gintarinėje poroje / V.Kučiariavy nuotr.

Šių metų „Gintarinės poros“ suaugusiųjų amžiaus grupės varžybose geriausiai pasirodė Lietuvos čempionai. Standartinių šokių programos nugalėtojais tapo du kartus pasaulio ir daugkartiniai Lietuvos čempionai Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė iš Kauno „Kaspino“ klubo. Grupės bronzos medalius iškovojo Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė, taip pat atstovaujantys Kauno „Kaspinui“. Pastarasis duetas į priekį praleido tik svečius iš Danijos, šios šalies čempionus – D.Kolobovą ir S.Bušk.

Standartinių šokių grupės finale dar šoko dvi poros iš Lietuvos. Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė, atstovaujantys Kauno „Sūkuriui“ ir Panevėžio „Rumbai“, užėmė ketvirtąją, o Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė iš Kauno klubų „Rolo“ ir „Sūkurys“ – penktąją vietas.

Lotynų Amerikos šokių programoje tarp Lietuvos porų geriausiai pasirodė taip pat daugkartiniai šios disciplinos Lietuvos čempionai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė iš Kauno „Santakos“. Galutinėje įskaitoje duetas užėmė penktąją vietą ir buvo vienintelė mūsų šalies pora, patekusi į Lotynų Amerikos šokių grupės finalą. Nugalėtojais čia tapo aštuoniolika kartų Prancūzijos čempionai Š.G.Šmitas ir E.Salikova, o sidabras iškeliavo į Estiją – jį išsivežė geriausia šios šalies pora K.Gorodilovas ir P.Figurenko.

Nuo suaugusiųjų „Gintarinėje poroje“ mažai atsiliko Lietuvos jaunimas ir senjorai.

Aukso medalius savo amžiaus grupėje laimėjo Pijus Palskys ir Ugnė Makarskaitė iš Kauno „Sūkurio“ ir Panevėžio „Rumbos“ (jaunimo standartiniai šokiai), Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė iš Vilniaus „Juventos“ (jaunimo iki 21 m. standartiniai šokiai). Sidabrą į namus išsivežė Neidas Lenkaitis ir Izabelė Žymančiūtė iš Kauno „Kaspino“ (jaunių II standartiniai šokiai), Tauras Grigaliūnas ir Emilija Lazauskaitė iš Vilniaus „Spindulio (jaunių I standartiniai ir Lotynų Amerikos šokiai).

Bronzos medaliai nudžiugino dar daugiau porų. Juos iškovojo Nojus Karka ir Sofia Ptchelintzev iš Vilniaus „DaVi“ (jaunimo standartiniai šokiai), Rokas Kraucevičius ir Ilzė Kaminskaitė iš Vilniaus „Judesio“ (jaunimo Lotynų Amerikos šokiai), Aurimas Meška ir Ainė Rutkauskaitė iš Kauno Editos Daniūtės šokių studijos ir Kauno „Sūkurio“ (jaunimo iki 21 m. standartiniai šokiai), Kristupas Mlinskas ir Emilija Ulčinaitė iš Klaipėdos „Žingsnio“ (jaunių II Lotynų Amerikos šokiai), Marius Didikas ir Elvita Remeikaitė iš Kauno „Dueto“ ir Kauno „Flamenko“ (jaunių I standartiniai šokiai), Tautvydas Druskis ir Eglė Čeburnytė iš Vilniaus „MJ sportinių šokių akademijos“ (jaunių I Lotynų Amerikos šokiai), Rolandas Lydekaitis ir Viktorija Lėgaudaitė Lydekaitienė iš Kauno „Sūkurio“ (senjorų I standartiniai šokiai).

Sekmadienio vakarą „Gintarinėje poroje“ buvo surengta ir parodomoji programa, kurioje šoko iš Ukrainos atvykę Dmytro Jevterevas ir Valerija Dorofei kartu su Kauno šokio teatru „Aura“, pasaulio ir Europos čempionai Mirko Gozoli ir Edita Daniūtė Gozoli, Lietuvos breiko čempionė Dominika Banevič – Bgirl Nicka.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos šokėjams puikiai sekėsi ne tik „Gintarinėje poroje“. Serbijoje vykusiose Pasaulio sportinių šokių federacijos pasaulio reitingo varžybose Vilniaus „DaVi“ pora Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė tapo jaunių II amžiaus grupės nugalėtojais tiek standartinių, tiek Lotynų Amerikos šokių programose.

Dar šį – gegužės – mėnesį Lietuvos sportinių šokių atstovų laukia nemažai svarbių startų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Vyks Lietuvos jaunimo iki 21 m. standartinių šokių čempionatas, Lietuvos breiko ir Lietuvos hiphopo čempionatai. Taip pat šalies sportininkai varžysis Europos standartinių šokių čempionate, Europos Lotynų Amerikos šokių taurės, pasaulio breiko taurės varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius